Tur til Rundkollen og Paradiskollen (14/05/2014)
Category: Training
Map/area: Nittedal-Harestua
Distance: 10.53 km
Time: 235:33
Dette startet som en flott tur med 15 deltagere, lia oppover fra Jordstasjonen mot Rundkollen var veldig fin, og utsikten fra toppen veldig bra.

Nå var vi ferdige med mesteparten av stigningen og regnet med at resten av turen ville gå mye lettere, men så viste det seg at dette var snøgrensen! Vi vasset bortover vekselvis i snø og bløte myrer, slik at det tok til sammen 2.5 timer å nå turens mål, Paradiskollen hvor det i gamle dager var ett brannvakt tårn. Opp til hit hadde vi gått til sammen 6.7 km, med mye plunder og heft!

For å slippe å vasse tilbake i den samme snøen mens mørket falt på tok vi i stedet stien videre mot NV, helt ned til Harestua hvor vi fylte opp en taxi med sjåfører som dro tilbake og hentet bilene. Det eneste problemet var i sadelen mellom Paradiskollen og Puttehøgda hvor det viste seg at en av fjorårets stormer hadde felt massevis av store trær og det var faktisk vanskelig å finne en vei forbi alle hindringene!

Selv med denne forenklingen ble total distanse 10.3 km, og de som ikke dro med taxi rakk å gå 2.3 km sydover langs veien før bilene kom tilbake, og klokken var nesten 23:30 før vi kom hjem.
Show comments (0)
 
Tur til Rundkollen og Paradiskollen (14/05/2014) Tur til Rundkollen og Paradiskollen (14/05/2014)