O-Festivalen H55 Day 1 Sprint (21/06/2013)
Category: Competition
Map/area: Dyreparken
Organiser: KOK
Distance: 2.58 km
Time: 15:55
My first ever sprint victory!

The race inside Kristiansand Zoo featured very complicated geography, with a mixture of paved paths, multi-story walkways, open forest and steep hills. I won because all the faster guys made at least one serious mistake.

1: Sub-optimal route choice, did not see the staircase symbols underneath the brown pavement color.

2: Easy transport.

3: Almost fooled by the second-level placement of this control, had to run back to the staircase (costing 10 sec) and up. Several strong runners missed a minute or more here!

4: It might have been faster to go right, but I ran well up the hill and was just 2 sec behind the best split time, leading the race for the first time here.

5: On this control I had studied the organizer's poster showing an unmapped impassible area, but when I hit the marker bands I still didn't know/remember what to do, and lost 20 sec.

6: Another easy transport leg, but I didn't find the best way down the hill and lost a few seconds.

7: Seemingly very easy but all the special details (climbing nets and kids' jungle gym apparatus) added so many distractions that I hesitated around 5 sec and many others lost a minute or more. I regained the lead here and kept it until the finish.

8: I inteded to go right but worried that all the spectators wandering around would make it difficult to get through so I changed my mind. It seemed to work since I had the best split here.

9: I wanted to cut up the hill but didn't see a good passage so I ran around to the path entrance, got the best split time anyway.

10: Extremely hard to read any details inside "Kardemomme By" with low evening light and a rainsplattered map.

11: Bad route choice, lost 20-25 sec to those who took the paved path right, then up the staircase and over the bridge. but half the time loss was from hesitating within the control circle where I didn't understand the control placement.

12: Transport to the last control and finish line.
Hide comments (4)
Øyvind Sørlie : Er det egentlig lov til å løpe inn i Kardemomme By der du løp...? Kartet er riktignok veldig vanskelig å lese, særlig i sprutregn og "mørk skog" - men når jeg zoomer inn så ser jeg ikke noen passasje her... :-)
Terje Mathisen : Niks, det er ikke lov, men det var det ikke mulig å se før jeg brukte zoom på skjermen på elite tracking: Planen min var å løpe rett syd (på sti) til der jeg løp ut igjen til 11, men når jeg dro ned lia så var det en åpen port og sti rett inn i byen. Selve porten ligger under post-ringen slik at det er/var umulig å se at den manglet på kartet.

Jeg tjente ingenting på dette veivalget kontra det jeg hadde planlagt, og har derfor svært god samvittighet. Det er selvsagt svært synd at det skal være så ekstremt vanskelig å arrange helt rettferdige sprint løp. :-(
Øyvind Sørlie : Hei Terje. Jeg mente ikke dette som noe kritikk og ville ikke lage noe nummer av det, men var bare usikker på om du hadde funnet en lovlig passasje. Jeg synes slike situasjoner med et nesten uleselig kart er litt spesielt og tvilsomt - og har vært kritisk til akkurat denne siden av sprintløpene. Særlig vanskelig er det for oss som begynner å få problemer med å lese alle de små detaljene i fart. Da jeg så ditt GPS-spor var jeg derfor nysjerrig på hva du hadde gjort. Jeg rutsjet ned skråningen fra 9.post og var egentlig bare opptatt av å finne en åpning inn til Kardemomme By. Jeg tror jeg kan ha vært på vei inn der du løp, men løperen foran meg kom stupende ut av porten og bannet. Dermed svingte vi venstre og løp langs muren til neste åpning (lysbrun farge). Da jeg kom inn i "byen" var jeg temmelig forvirra og følte at jeg svirra rundt en stund (rundt tårnet til Tobias...) før jeg fant posten. Du slo meg bare med 5 sek. på strekket, så jeg er enig i at du neppe tjente noe på dette. Hilsen Øyvind :-)
Terje Mathisen : Jeg oppfattet det ikke som kritikk, bare at vi er skjønt enige om at Sprint O er nesten umulig å arrangere helt uten sportslige problemer.

På fredag burde kanskje arrangøren ha gjort det samme med sprint kartet som med vanlige kart, dvs forstørre opp kraftig for eldre løpere:

Den nye IOF kartnormen (som er på høring nå) sier at et kart i 1:15000 kan/skal forstørres helt til 1:5000 for de aller eldste, det ville vel svare til at vi hadde fått 1:2500 på denne sprinten. Ett slikt kart hadde fremdeles fått plass på A4, slik at det ikke hadde medført noen ekstra konstnader, men i sprint normen er det ikke noen eksplisitt åpning for forstørrelser slik det er i ISOM.
Post new comment
Save
 
O-Festivalen H55 Day 1 Sprint (21/06/2013) O-Festivalen H55 Day 1 Sprint (21/06/2013)