BSK by Night - Stensrudløpet (01/11/2012)
Category: Competition
Map/area: Stensrud
Organiser: Bækkelaget
Distance: 5.76 km
Time: 56:53
Average HR: 159
Maximum HR: 172
Skrekkelig vær og ekstremt bløtt i skogen etter at kraftig regn smeltet all sneen som kom for noen dager siden.

Kartet kunne med fordel ha vært printet ut i 1:7500 eller enda større, det var svært vanskelig å lese i det dårlige været!

Bra åpning til 1 og 2, med litt plunder klarte jeg å se at 3 post var nordover og dro rett i denne, og det samme til 4 og 5 hvor jeg ledet hele veien.

Ut fra 5 post startet dagens katastrofe: Jeg klarte ikke å lese post-nummerene og trodde at løypa gikk tilbake til 2 post via 8 og 7!

Orienterte fremdeles meget bra til disse postene, rett på til 8, via jordet til 7 og inn i slukten mot 2/6.

Frem til dette punktet hadde jeg bare tapt ca 1:30 i forhold til de som løp riktig, dvs rett til 6 post, slik at hvis jeg hadde oppdaget tabben her så hadde det ikke vært så ille, men nå trodde jeg fremdeles at jeg bare skulle løpe det siste strekket til 5/9!

Ca 150 m før denne posten mistet jeg helt retningen og løp nesten tilbake til jordet mellom 7 og 8, fant stien og dro nordover igjen. Like før jeg skulle ta av til posten skjønte jeg endelig at jeg hadde tatt postene i helt gal rekkefølge!

Siden jeg allerede hadde vært to ganger på 2/6 så løp jeg nå tilbake til 7, fant en fin tracé i lia til 8 men kom litt for tidlig ut på myra mot 9.

Samlet tidstap fra 5 til 9 post var på 6-7 min selv om orienteringen stort sett hadde gått bra. :-(

Løp bra til 10 post, tok igjen ett par løpere, og så nok en kar på 11 post.

Til 12 løp jeg mitt eget veivalg og fikk luke, gikk også rett i 13 men ble tatt igjen av Jan Tore like etterpå.

Fra 14 til 15 klarte jeg slett ikke å lese hvor det skulle være åpninger i stupet, men Jan Tore fant vei ned i 2 forsøk. Så refleksen fra 1 post der hvor vi krysset vårt eget spor og visste at jeg var litt for langt mot høyre, men klarte ikke korrigere nok og tapte opp mot ett minutt i lia.

Nølte veldig til 16 post, 20-30 sek tidstap.

OK tracé til 17, men jeg satt fast ett par steder i det grønne og tapte nesten ett minutt til de raskeste.

OK til siste post og mål, jeg var veldig overrasket når jeg fikk se at Jan Tore faktisk hadde tatt igjen teten og at jeg selv bare var 2 min bak på tross av kjempe-brøleren i sommerfuglen!
Show comments (0)
 
BSK by Night - Stensrudløpet (01/11/2012) BSK by Night - Stensrudløpet (01/11/2012)