Blodslitet H55 (13/10/2012)
Category: Competition
Map/area: Hansedammen
Organiser: Fredrikstad SK
Distance: 12.34 km
Time: 87:56
Average HR: 168
Maximum HR: 177
Ny pers i Blodslitet. :-)

For første gang klarte jeg å unngå større bommer og holdt meg i tetgruppen hele veien:

Til 1 post skulle jeg gjøre som broder Knut sa: "Ikke ta initiativ, ligg rolig i ryggen på de som drar gruppen", men når jeg kom inn i skogen så var det ingen foran og orienteringen gikk veldig greit helt inn i flagget.

Midtveis til 2 post dro Sören J opp på siden og opp lia mot posten var også Eirik NU der. Her gjorde jeg en liten sleng, var en kurve for lavt til å se søkket og tapte ca 25 sek, var nr 11 på posten, dagens dårligste passering

Løp hardt mot 3 post, var klar over at løperne foran gjorde en ekstra sving men kvist gjorde det umulig å dra mere rett på.

Noen meter sving inn i 4 post, her var jeg tilbake i tet-gruppen.

Mot 5 post satte Sixten Westlund og Sören opp en voldsom fart, men når de dro rett på så kuttet jeg NV ned mot veien, det var åpenbart ett lettere veivalg og hele køen ble med denne veien. 100 m før posten så kom vi frem akkurat samtidig med Sören så hans veivalg må ha vært litt dårligere.

Greit til 6 post, men ganske dårlig fremkommelighet og postskrenten var nesten farlig høy!

Bra til 7, kunne evt ha fulgt ryggen litt mere ut fra posten.

Til 8 post fikk jeg en liten luke da Sixten og de andre tok av litt for tidlig fra veien. På denne veiløpingen tok jeg ut kompasskurs til den første somerfugl-posten.

Inn i 9 post var køen rett bak meg, jeg ble ganske forskrekket når det viste seg at ingen av dem skulle ha min gafling! Jeg løp derfor helt alene til like før 10 post, da kom Sören tilbake, han må ha vært litt bak på forrige post.

Vi holdt sammen på resten av gaflingene og vel tilbake på 15 post viste det seg at den store gruppen på motsatt gafling hadde løpt lite grann fortere, Arve Glittum som lå sist i denne var nå 30-40 m foran oss ut av posten.

Jeg løp derfor alt jeg orket mot stikrysset og fikk kontakt omtrent ved 9-tallet på kartet.

Ut fra 16 post dro gruppen i litt feil retning slik at det ble mere løping i hugst-felt enn nødvendig. Vi kunne også ha tatt av fra stien nesten med en gang, men det hadde gitt litt mere stigning.

På vei til 18 post krysset vi vårt eget spor og dro opp søkket, akkurat rundt posten var det masse skjerp/steinbrudd og ganske rotete, i tillegg til at en lang kø med løpere i en yngre klasse passerte i motsatt retning.

Ut fra denne posten fikk jeg en kvist inn på øyet, den hadde klart å vippe opp under brillene, og det gjorde at jeg ikke så noe særlig, jeg måtte bare prøve å følge de uklare ryggene foran meg. Det var helt umulig å lese kartet!

Til siste post fikk jeg svi for dette, jeg så slett ikke stien på kartet og tapte helt kontakten med Eirik, Sixten og Jon som løp riktig. I tillegg var spurt-formen like fraværende som før i år slik at jeg uansett ville ha vært sjanseløs. Nå ble det til slutt en 7 plass, og nr 4 fra Nydalen som virkelig dominerte denne klassen i dag med 1, 3, 4 og 7 plass!
Show comments (0)
 
Blodslitet H55 (13/10/2012) Blodslitet H55 (13/10/2012)