Trøskenløpet (02/09/2012)
Category: Competition
Map/area: Isebakketjern
Organiser: Trøsken IL
Distance: 6.76 km
Time: 49:51
Average HR: 168
Maximum HR: 210
Ikke helt bra, men med svært liten konkurranse ble det i alle fall klasseseier selv om Jan Sverre Edstrøm i H50 hadde 30 sek bedre vinnertid i samme løype.

Lite veivalgsmuligheter til 1 post: Hvis myra var bra og man fant stien så var nok rett på raskest, men stien/veien rundt var i utgangspunktet sikkert. Når jeg tok av etter det markerte grønne feltet så var planen å løpe nord for den første klyngen med steinbrudd, men det var best å løpe slik jeg gjorde. Etterpå visste jeg at jeg måtte korrigere for dette, men fikk ikke kurvebildet til å stemme og begynte å lete for langt syd. Tapte ca 1:20 i flg GPS track.

Bra til 2 (veldig god retningsløping!), til 3 var det bare å løpe langsetter toppen av kollen frem til sadelen før posten.

4 post lå i ett veldig markert søkk slik at det var lett å se på litt avstand hvor posten måtte være.

Bra til 5, jeg brukte dette strekket til å finstudere 6 post og kom til at det måtte lønne seg å løpe helt rundt på sti!

Til 6 begynte jeg tilbake den veien jeg kom siden jeg visste at det var god tracé, tok så av og traff midt i stikrysset. Jeg vurderte ett lite øyeblikk å ta av i det nest siste stikrysset for å klatre opp i søkket etter det sotre stupet og holde høyden bort til posten, men helt rundt var både sikrest og raskest.

Til 7 så det skikkelig vanskelig ut å finne en god tracé rett på og ned i posten, slik at det var enkelt å bestemme seg for den høyre-varianten jeg tok.

8 gav ingen egentlige alternativer, rett over toppen av kollen med varde, ned mellom skrentene, følg søkket på tvers gjennom kollen og bort til posten på skrenten mot vest.

Det eneste problemet med 9 var hvordan man skulle komme seg forbi stupene: Enten NV ut av posten for å komme raskt på sti, eller slik jeg gjorde: Da jeg hoppet ned den første skrenten så hang jeg fast ett øyeblikk og kuttet meg flere steder på fingrene, slik at jeg på stien oppover mot posten måtte tørke blod av kartet for å kunne lese det. Jeg klemte en annen finger mot det såret som blødde mest og fikk stanset mesteparten på den måten.

Jeg var usikker underveis til 10 men sjekket at jeg løp rett sydover og da jeg kom gjennom det siste store søkket var jeg helt sikker igjen. Tok posten via den spesielle detaljen (en grensevarde?). Her tok jeg igjen en annen løper. (Jeg tror det var Bjørn Heidenstrøm som ble nr. 2)

Til 11 skulle jeg løpe i fra og mistet konsentrasjonen: Tok av fra stien for tidlig og løp syd for en liten kolle med skrent mens jeg trodde dette var den neste kollen hvor stien gjør en sving. Jeg begynte derfor å lete etter posten en kolle for tidlig og tapte 30+ sekunder her. Konkurrenten var igjen noen sekunder foran på posten.

Løp hardt oppover til 12 og bestemte meg samtidig for å dra rundt på stiene mot 13. Dessverre så klarte jeg ikke å lese kartet godt nok utover ryggen etter det siste stikrysset og kom for langt syd, traff en stuprekke og trodde dette var stupene rett nord for posten. Forstod feilen først da jeg klatret opp på kollen og ikke fant noen post. Tapte ett drøyt minutt her.

På 14 tok jeg så for tredje og siste gang igjen den samme løperen før jeg spurtet til siste post og mål.
Show comments (0)
 
Trøskenløpet (02/09/2012) Trøskenløpet (02/09/2012)