O-Festivalen Søndag H55 (24/06/2012)
Category: Competition
Map/area: Beitostølen
Distance: 5.95 km
Time: 47:23
Average HR: 164
Maximum HR: 178
Mye mere rot enn i går, men etter en god natts søvn var formen mye bedre og det holdt til å vinne.

Åpnet som vanlig hardt og ledet med 15 sek allerede på 1 post, økte ledelsen med ett par nye sekunder til 2 post.

Mot 3 burde jeg definitivt ha løp oppe på ryggen, da hadde jeg ikke blitt usikker inn mot posten hvor jeg først dro opp på den enslige steinen i kanten av ringen. Tapte 20 sek her.

Til 4 brukte jeg alt for lang tid for å bestemme meg for det klart beste veivalget, dvs rundt til venstre. I mellomtiden løp jeg i den bratte lia og kastet bort en del tid, som sammen med en unødvendig postbom kostet ca 25 sek, og gjorde at Per Chr E tok over ledelsen.

Bra fart helt inn i flagget på 5 post gav klar strekkseier og ny ledelse.

Oppover til 6 var mulig å løpe i myrdråget nesten hele veien, men så vått og tungt som terrenget var så var det klart best å holde seg på ryggen slik jeg gjorde. Inn mot posten ble jeg forvirret av en skrent som ikke stod på kartet, og dro derfor opp på kollen øst for posten, tapte ca 20 sek på dette men delte allikevel strekkseieren med Reidar H.

Ned mot 7 hadde jeg god kontroll inntil jeg syntes jeg så en skrent mellom bjerkene og trodde jeg var langt til høyre, tapte 25 sek her.

OK til 8 og 9.

Ganske bra til 10 bortsett fra at jeg skulle ha holdt høyden forbi 7 post og unngått ca 15 sek ekstra på å klatre opp og ned igjen på åsryggen.

Til 11 var jeg klart raskest, men her holdt det på å gå galt: Midtveis begynte jeg å dra østover men fikk heldigvis en anelse om at det var feil og sjekket kompasset akkurat i tide!

Bra til 12,13 og 14.

Nå skulle jeg bare løpe mot mål og mistet kontrollen på vei til 15, når jeg kom ut i kanten av det gule NV for posten trodde jeg at jeg var ute på det store hugstfeltet mot veien og svingte av. Tok meg inn på den åpne myra, men tapte allikevel minst 40 sek.

Samlet tidstap på ca 2,5 min er selvsagt alt for mye!
Show comments (0)
 
O-Festivalen Søndag H55 (24/06/2012) O-Festivalen Søndag H55 (24/06/2012)