Jukola 3 etp ("Långa Natten") (16/06/2012)
Category: Competition
Map/area: Sotanki
Leg: 3
Distance: 16.07 km
Time: 116:58
Average HR: 160
Maximum HR: 172
Jeg var helt klart eldstemann på laget, men pga skader og sykdom måtte jeg ta over Långa Natten, jeg var svært nærvøs på forhånd for at jeg skulle sprekke!

Hadde god styring mot 1 post, og forstod at jeg var litt for langt til venstre da jeg dro ned fra kollepartiet. Svingte derfor bort til der terrenget dreiet, men kunne ikke se at det var noen post nedenfor meg og sjekket videre oppover. Når det heller ikke her var noen post begynte jeg å lete, prøvde å ta meg inn flere ganger, men det tok 8 minutter før jeg kom tilbake til der jeg var først og fant flagget litt nedenfor der jeg trodde det skulle være. Når jeg sjekket GPS tracking fra de tre første etappene så er det tydelig at så godt som alle stempler på ett punkt 20-30 meter øst for midten av ringen, dvs at postdetaljen er synfart/tegnet inn på galt sted og at jeg faktisk løp rett til sentrum av post-sirkelen på første forsøk!

Etter dette gikk det bedre og jeg løp meg stadig oppover på listene: God flyt til 2, 3, 4 og 5.

På vei ut på kjerreveien fra 5 post løp jeg på en kvist og mistet det ene brilleglasset, prøvde å lete ett halvt minutt men måtte gi opp. Resten av løpet så jeg derfor litt uklart.

OK til 6, 7, 8 og 9.

Langstrekket til 10 hadde jeg sett på storskjerm og var fast bestemt på å løpe på stiene i syd selv om gruppen med løpere jeg hadde tatt igjen alle dro rett østover.

Veivalget gikk fint frem til veien, men stien derfra og opp på kollepartiet var veldig vanskelig å finne og følge, i alle fall om natten. Oppe på post-kollen syntes jeg det ble litt langt og brukte ca 30 sek på å sjekke ett søkk før jeg løp videre.Strekktidene og løpende plassering viste at med det minuttet jeg tapte på sti-problemene og svingen før posten så lå jeg på nøyaktig samme plass som før langstrekket.

På denne posten tok jeg derfor igjen den samme gruppen løpere, men når disse begynte å løpe 90 grader feil på sti etter 11 post forlot jeg dem og dro på egenhånd videre.

OK til 13, 14, nølte litt under stupet før jeg klatret opp til 15.

Liten sving inn i 16,og det samme når jeg syntes det ble veldig langt frem til 17. På dette strekket og videre til 20 har jeg tydeligvis passert en stor gruppe løpere (40 plasser på 2.5 km!) som har hatt andre gaflinger eller tatt dårligere veivalg.

Etter 18 post viser det gamle kartet en kjerrevei som mangler på det nye, den fant jeg og det gjorde at jeg løp gjennom de grønne flekkene (som var nesle!), men posten gikk greit.

Resten av løpet gikk bra,og når jeg til og med hadde overskudd til å løpe opp den bratte bakken etter merkingen fra 21 post var jeg godt fornøyd med formen, selv om 5-6 mann som jeg dro med meg til siste post alle sammen passerte meg på oppløpet.
Show comments (0)
 
Jukola 3 etp ("Långa Natten") (16/06/2012) Jukola 3 etp ("Långa Natten") (16/06/2012)