Harry Lagert Finale (20/10/2011)
Category: Competition
Map/area: Linderudkollen
Distance: 8.11 km
Time: 63:42
Average HR: 158
Maximum HR: 173
(Løpet gikk i ganske tett tåke, noe som gjorde det mye vanskeligere å få oversikt også på åpne områder.)

Startet som nr 2 i en gruppe på 8 løpere, fikk raskt kontakt med Endre som startet 10 sek foran og så ikke noen andre før mot 2 post.

OK til 1, dårlig gjennomføring til 2: Burde ha løpt litt NØ ut av posten og fått sti hele veien, burde også ha funnet stien på tvers etter veipasseringen.

Ned mot myren før 3 post trodde jeg at jeg var litt lenger vest og dro derfor østover langs kanten av kollen, mistet ca 1:30 her.

OK til 4 og 5.

Til 6 post hadde jeg brettet kartet syd for streken og så aldri veivalget helt rundt på vei, i tillegg gjennomførte jeg mitt eget veivalg dårlig: Planen var først å følge sti og dråg mot hoppbakkene, men så tok jeg i stedet nordover på en sti, og når denne kom ut på hugstfeltet skulle jeg definitivt dratt vestover til den neste stien, fulgt denne til 100 m før veien og så kuttet over. Hugstfeltet var fullstendig dekket av 1 m høy vegetasjon, slik at det var helt umulig å løpe selv om det var nedoverbakke.

Jeg tapte her ca 1:30 til Vidar B som løp veien i syd og nesten 4 min til beste strekktid.

Til 7 burde jeg ha løpt nord for vannet, det var skrekkelig vått i sydenden og mye tyngre. Jeg kom allikevel foran Vidar som løp det nordre veivalget.

På vei ned til 8 post startet jeg riktig men så mistet jeg retningen fullstendig i den meget tette granskogen og tapte 2-3 minutter, nok til at jeg aldri så noe mere til Vidar.

OK til siste, kunne evt. ha løpt ut nord for det lille vannet. Møtte Nikolai og Vidar på vei ned fra posten når jeg skulle ta av fra lysløypa og klatre opp).

Kom i mål på 3 plass sammenlagt (men kun nr 19 på finaleløpet) og fikk premie nesten umiddelbart. :-)

5844 m, (løp til sammen 8108 m), 63:42 og nesten 11 min/km. Puls 159
Show comments (0)
 
Harry Lagert Finale (20/10/2011)