Veteranmesterskapet mellom H50 (20/08/2011)
Category: Competition
Map/area: Hovden
Organiser: Kristiansand
Distance: 4.54 km
Time: 28:37
Average HR: 162
Maximum HR: 175
Veldig mye bedre enn i går!

Starten så skummel ut så jeg var nøye med å lese meg bortover myrpartiene mot 1 post, var allikevel litt utrygg inn i flagget da myren virket veldig gul og ikke blå som på kartet.

Til 2 post dro jeg med vilje litt over streken for å få sikker inngang via bekkesving og myrene, og fikk se ryggen på broder Knut som hadde startet 2 min foran! (På dette tidspunkt viser strekktidene at jeg lå på 2 plass, en posisjon jeg beholdt helt til jeg bommet litt på 11 post)

Løp inn Knut til 3 post og herfra og inn hadde vi følge, mesteparten med brodern foran til å holde farten oppe mens jeg var fornøyd med å kontrollere.

Til 5 post var jeg usikker da myren før (og på nedsiden av) posten var veldig åpen, slik at jeg lurte ett øyeblikk på om vi var kommet for høyt.

På 8 løp vi litt forskjellig tracé men kom samtidig til posten.

Til 11 post kom dagens bom, og det var nok mest min skyld: Jeg følte meg sprek opp bakken fra 10 og løp forbi og høyere enn Knut, via de siste hyttene mens han var i myra nedenfor. Knut fulgte så etter på mitt veivalg hvor jeg prøvde å holde litt til venstre for kursen for å fanges opp av åskanten, men jeg dro alt for mye til venstre og tok meg inn når jeg så huset nedenfor veien. Denne bommen kostet nok mellom 30 og 45 sek, dvs mindre enn avstanden frem til Jörgen M som vant alle tre dager men det var her Njål Vadla passerte meg. Han løp veldig bra på de siste strekkene.

Til 12 post løp jeg tilbake der vi akkurat hadde vært, men det hadde nok vært noen sekunder raskere å løpe ned på veien.

13 post fant jeg i forhold til steinen, selve gropen var usynlig på 5 m avstand.

Nølte litt til 14 ved passering av den siste myra, syntes den var litt vel stor, men da hadde jeg allerede sett postflagget.

På 15 post stoppet jeg opp noen få sekunder, stien som tok av akkurat i kanten av ringen var vanskelig å se på kartet.

28:36 på 4090 m, 6:59 min/km
Show comments (0)
 
Veteranmesterskapet mellom H50 (20/08/2011)