Gränsjakten H50 dag 3 (12/07/2011)
Category: Competition
Map/area: Lommeland utsnitt
Organiser: Idefjordens SK
Distance: 6.72 km
Time: 51:42
Average HR: 158
Maximum HR: 168
Startet først på jaktstarten, ledet med 5:31, slik at planen var å løpe sikkert.

I motsetning til løpet i går så gikk dette bra i dag, øket ledelsen med 4:32 til Rolf W som lå på 3 plass:

Til 1 post var det mange muligheter, men jeg valgte vei først for deretter å løpe så mye som mulig på de gul/grå områdene med svaberg.

Videre til 2 post mente løypelegger at det beste veivalget var å løpe stien som går lengst nord, delvis utenfor kart-utsnittet! Jeg tror allikevel at jeg fant gode veier både opp og ned av åsen på midten.

3 post var mest reposisjonering, jeg gjorde en liten sving inn i posten.

Til 4 post var det 3 veivalg: Rett vest ut på sti, midt på slik jeg løp eller veien så langt som mulig og flatt ut til posten. Mitt valg var basert på at det både var kortest og gav en veldig sikker vei inn mot posten.

Mot 5 post løp jeg også så rett på som mulig, ett alternativ med 3-400 m mere på vei og opp fra det SØ hjørnet av det åpne feltet kan ha vært bedre.

Jeg hadde god kontroll hele veien frem til posten, men når jeg stod over skrenten rett foran posten så kunne jeg ikke se at det var noe høydepunkt i dråget, og løp derfor NØ til det andre høydepunktet for å sjekke der. Bommen kostet ca 45 sek.

6, 7 og 8 post var enkle, prøvde å løpe mest mulig på svabergene. Halvveis til 8 tråkket jeg kraftig over men ble reddet av at jeg alltid teiper. Tapte allikevel litt tid før jeg kom ordentlig i gang igjen.

9 post var den siste "nøtten", her var det noen som løp like NØ for streken og klatret rett opp skaret i åsen.Jeg vurderte dette men bestemte meg fort for å løpe rundt det verste terrenget. I starten så var planen var å finne en forlengelse av traktorslepet, men når det forsvant fullstendig presset jeg meg i stedet rett gjennom det grønne og ut i åpen skog. Med tanke på hvor tungt det var opp lia så kunne man ha vurdert å løpe langt rundt på vei og sti!

Inngangen til posten, ved å ta av fra stien på det øverste punktet og løpe ut over de åpne kollene var helt grei.

Til 10 post fulgte jeg den flate sadelen frem til stien, mot siste post var det bare å sikte litt til høyre for speaker-lyden.:-)

Til slutt så må jeg bare takke Idefjordens SK for tre fine løp!

51:42 på 5650 m gir 9:09 min/km
Show comments (0)
 
Gränsjakten H50 dag 3 (12/07/2011)