Ski-O-Treff H21 (04/02/2011)
Category: Competition
Map/area: Natrudstilen
Distance: 17.19 km
Time: 109:43
Average HR: 161
Maximum HR: 178
Første Ski-O løp på mange år: Martin V og jeg etteranmeldte oss i H21 for å få så lang løype (og mye orientering!) som mulig. Løpet gikk på tre kart som jeg har kopiert sammen, derfor ser post-nummereringen litt rar ut.

Jeg gikk med klassiske ski og Rode Multigrade festesmuring, det viste seg å være veldig lurt, i alle fall for meg som ikke har noen trening i å stake og skøyte i smale spor!

Til 1 post burde jeg ha kuttet rett frem fra kartposten, men det turde jeg ikke helt. Posten var ganske grei selv om det var forvirrende med alle de ekstra kuttings sporene som var blitt laget siden EM startet tidligere i uken.

Til 2 post hadde jeg god kontroll og tok igjen Martin som hadde startet rett før og prøvde å skøyte.

Den siste bakken opp til 3 post kom jeg bak en kø av WMOC løpere som prøvde å skøyte opp i løs snø og med små-kvister stikkende opp av bakken, det kan godt hende at det hadde vært raskere å følge skøytesporet 2-300 m omvei mot øst.

4 post lå så høyt opp mot toppen av Ringmyra at jeg ikke vurderte det som aktuelt å dra langt rundt til høyre, men Martin foretrakk dette og kom så mye senere frem at jeg ikke så ham noe mere.

Til 121 var det ikke noe veivalg, men opp til 117 har de som skøytet dratt nedover og ut på skøyteløypa nord for streken, og fulgt denne løypa helt opp til de var på høyde med posten. Med festesmøring var det greit å ta korteste veivalg.

Mot 8 (119) var det heller ikke noen veivalg, bortsett fra der jeg gjorde en kuttings oppover langs ett myrdråg for å spare ett par kurver høyde. Jeg er ikke sikker på om det lønte seg eller ikke?

Til 9 post og siste kartbytte kom dagens store brøler: Jeg hadde ikke plass til hele kartet i stativet, slik at jeg hade brettet bort denne posten, og i stedet for å ordne dette på 8 post så begynte jeg å gå oppover etter streken, før jeg fant ut at posten lå helt nede ved hovedløypene: Jeg skulle ha tatt samme løype ned igjen som på den første runden og spart 2-3 minutter. Nå ble det så bratt ned mot kartbyttet at jeg fikk måtte ploge i fiskebeins-sporene og fikk krampetendenser i lårene.

På det siste kartet er jeg stort sett fornøyd frem til 14 post (5-115), ut fra denne burde jeg ha fulgt en kuttings over den første myra.

Mot 17 og tredje siste post (8-174) gjorde jeg dagens eneste løypekryss-bom da jeg tok til høyre i stedet for venstre i det jeg kom ut på hovedløypa og gikk rett ned mot sperringene bak samlingsplass. Tapte ca 1 min her.
Show comments (0)
 
Ski-O-Treff H21 (04/02/2011)