Ås by Night & Fog Cup H17K (23/11/2010)
Category: Competition
Map/area: Slettåsen 1:15000
Organiser: Ås
Distance: 7.79 km
Time: 67:33
Average HR: 154
Maximum HR: 180
Første løp på 1:15000 på mange, mange år, og så til og med om natten: Jeg tapte tid flere steder fordi jeg rett og slett ikke klarte å lese kartet, selv med +2,5 O-briller.

Det er veldig morsomt at H17, med både Anders N og Carl W K, løp samme løype frem til 7 post, det gjør at det går an å sammenligne veivalg og gjennomføring med verdens beste O-løpere!

Til 1 post var planen å følge den utydelige stien over den siste kollen, når jeg kom ut på den åpne stripen så så jeg ikke denne på kartet og trodde det var stien, tapte 30-60 sekunder på dette.

Til 2 post løp jeg helt rundt, rett på over de grønne partiene ville vært svært vanskelig.

Mot 3 post var det veldig vanskelig å bestemme seg, men jeg løp omtrent som planlagt. Det største problemet var at da jeg kom ned fra Slettåsen så var det en enorm steinblokk 30-40 m lenger øst, denne var så stor at den måtte stå på kartet, og da trodde jeg at jeg var kommet ned 300m lenger øst. Når jeg så passerte to bekker var det klart at jeg fremdeles var på rett kurs. Ut i fra strekktidene så hadde det vært bedre å løpe litt rundt til høyre, via den utydelige stien. Jeg så veivalget men syntes det så alt for skummelt ut med skrålia i det grønne og passeringen av dalen.

Til 4 post så jeg ikke (på kartet) stien jeg skulle krysse, og trodde at jeg var oppe på kollepartiet rett før posten, fant en skrent her, men ingen post. Jeg trodde så at jeg var for langt vest, løp østover og lette etter posten på nytt. Til slutt fant jeg stien i terrenget og deretter også på kartet. Tapte nok ca 3 min.

Til 5 var det bare å holde høyden rundt kollen, til 6 var det helt klart nødvendig å løpe rundt.

Til 7 var det to alternativer, det er mulig at det hadde vært raskere å løpe stien da det var veldig ulendt og tett ned til veien. I tillegg tapte jeg 1:30 på at jeg ikke kunne se på kartet at skrenten lå en kurve opp i lia.

8 post gikk bra, jeg tror veivalget rundt på sti og via 2 post var fornuftig.

På vei til 9 post snublet jeg i det jeg skulle hoppe over bekken, denne var helt åpen i motsetning til alle de andre som var helt fastfrosne. Kaldt!

Inn mot posten kom jeg litt langt nord, det var jeg klar over, men da det lå en fin skrent der (i kanten av ringen) brukte jeg litt ekstra tid: Jeg klarte ikke å se denne skrenten på kartet, selv om jeg visste hvor jeg var.

Siste post var grei.

PS. I følge GPS-målingene så var løypen 5,4 km og jeg løp 8,8 km inkl. ca 300m med bommer.
Show comments (0)
 
Ås by Night & Fog Cup H17K (23/11/2010)