Frostsprinten (06/11/2010)
Category: Competition
Map/area: Transetåsen
Organiser: Røyken
Distance: 6.92 km
Time: 50:18
Average HR: 164
Maximum HR: 175
Så godt som perfekt løp, men dessverre så skadet jeg achilles:

Jeg pleier nesten alltid å åpne raskest, men her var jeg 20 sek bak til første post, så jeg har enten løpt for sakte eller så fant jeg ikke den beste tracéen til posten. Kanskje kunne jeg ha kuttet litt tidligere av fra stien og tatt rett mot flagget?

Til 2 post syntes jeg det gikk veldig bra, men Per Kr. som løp rett på den første halvparten av strekket, over kanten av den store myra, slo meg med 45 sek.

Mot 3 post fikk jeg endelig opp farten ordentlig, og løp det optimale veivalget, inkl avslutningen hvor jeg tok den første stien i lia og deretter holdt høyden til jeg ble fanget opp av kurvedetaljene som ledet meg rett inn mot posten.

Det var her jeg tråkket feil, fikk all tyngden på venstre tåball og strakk achilles. Det gjorde så vondt at jeg haltet frem til flagget og videre til 4 og 5 post, men deretter gikk det bedre. Per Kr løp ett venstre-veivalg og måtte klatre opp hele lia til slutt, det gjorde han så bra at han slo meg med noen sekunder, men han ble så sliten at han tapte tid på de neste postene. Uten achilles-problemet tror jeg at jeg hadde vært raskest til 3 post.

På langstrekket til 6 post tror jeg ingen andre så det veivalget jeg tok, det gav nest beste strekktid, til 7 var jeg 8 sek bak Sigurd D (som vant) og Per Kr (han løp litt mere rett på ut lia), og deretter vant jeg de tre siste strekkene.

Alt i alt var altså farten, til å begynne med, litt for dårlig i skogen. I klasse H21 løp Sigve Vågsnes 10 min raskere på en løype som var nesten helt lik, bortsett fra 400 m ekstra lengde på to ekstra poster!
Show comments (0)
 
Frostsprinten (06/11/2010)