NM Feltidrett - orientering (29/09/2010)
Category: Competition
Map/area: Lathusåsen
Distance: 4.33 km
Time: 30:29
Average HR: 165
Maximum HR: 177
Med elendig skyting/kartlesing i går så lå jeg sist i min klasse (MV, 50-54 år), men håpet å kunne ta inn litt i dag. Stipulert vinnertid var 23 min, så jeg håpet å komme under 30.

Nå vant Pål Skogedal med noen få sekunder under 24 min, så mine 30:28 var omtrent som forventet:

Jeg var litt sjokkert over starten som gikk i tett kratt og hugstfelt, var usikker på hvor langt jeg kunne løpe i det relativt åpne terrenget før jeg måtte krysse bush'en og dro ned mot bekken litt for tidlig.

Til 2 post var det bare å løpe rundt det grønne og dra oppover, jeg nølte en del da jeg syntes det ble veldig langt opp til posten, men GPS sporet viser at den lå riktig.

Mot 3 post hadde vi ett meget enkelt langstrekk i motbakke, her har de sprekeste kunnet løpe svært fort, veivalget var nesten banalt helt til like før posten. Jeg var usikker på akkurat hvor flagget ville være plassert på ryggen og tapte 10 sek på nøling inn mot detaljen.

På 4 post kom dagens eneste bom: Nede på lysningen hang det et flagg lenger syd, slik at jeg sjekket det først før jeg snudde og dro til den riktige enden. Ca 20 sek.

Til 5 post fant jeg ikke noen god tracé forbi stup og blokkfelt, burde kanskje dratt enten på oversiden eller litt lenger ned. Maks 10-15 sek tapt her, før jeg nok en gang nølte inn mot flagget.

6 post var den første jeg var helt fornøyd med, på 7 post stoppet jeg opp 15m fra posten, så ikke flagget pga kraftig motlys fra lav sol.

8 var OK, bra tilbake til 9, og veldig bra flyt til 10 post, helt uten bremsing. :-)

Til 11 var jeg veldig i tvil, men fant en brukbar tracé gjennom det mørkegrønne, det var nok raskest.

Rotet litt på vei tilbake til 12, klarte ikke følge stien, men tapte lite her.

De to siste postene hadde vi sett tidligere løpere stemple på, så det ble enkelt.

Vant klasse MV orientering, totalt ca nr 6 i orientering og 9 i feltidrett.
Show comments (0)
 
NM Feltidrett - orientering (29/09/2010)