Knut Valstads Minneløp (29/05/2010)
Category: Competition
Map/area: Spinnern
Organiser: Oppsal
Distance: 5.92 km
Time: 44:01
Average HR: 163
Maximum HR: 172
Orienterings-messig nesten perfekt, og løpsformen var bedre enn i går:

Tok igjen Egil R (som startet minuttet foran) på vei til 3 post, var foran hele tiden til han slapp på vei til 10 post.

15-20 sek på 4 post, GPS-sporet tyder på at søkket ligger litt lenger syd i forhold til grøftemøtet som jeg og flere andre løp gjennom.

Til 6 post var det litt raskere men mindre sikkert å løpe rett på og syd for stupet.

Til 7 post leste jeg kartet som om dråget gikk rett mot posten, i virkeligheten så svingte det litt vestover og ledet opp på kollen, men jeg forstod det raskt. Tapte ca 15-20 sek.

På strekket til 9 fant jeg ikke den beste tracéen, det var bedre å holde seg lenger nord hele veien. Postdetaljen er tegnet litt feil, steinen ligger i virkeligheten minst en kurve lenger ned fra kanten av platået, og selv om jeg dro oppover fra posten så kom jeg under stupet mot 10.

Til 10 post var det tre hoved-veivalg etter de første 300m: Stien opp bakken til venstre og så rett på som jeg gjorde, litt lenger vestover på stien for å unngå dalkryssingen eller nordover, nedover dalen på sti rundt til høyre, men med noe vanskelig inngang til posten. Jeg tror mitt veivalg var best for meg siden jeg stort sett klarte å løpe opp bakkene.

Til 12 post kunne man løpe rundt kollen på begge sider, høyre-veivalget gav mere sti men var kanskje litt lenger, og førte til passering av en rekke skrenter på vei opp den siste lia. Slik jeg løp så rundet jeg litt mer enn planlagt, slik at jeg passerte 13 post i stedet for å klatre opp 50-70m lenger sør.

Samlet tidstap ble da omtrent ett minutt.
Show comments (0)
 
Knut Valstads Minneløp (29/05/2010)