Solrenningen (17/04/2010)
Category: Competition
Map/area: Iddefjordfjella
Organiser: Sarpsborg/Halden
Distance: 5.77 km
Time: 40:48
Average HR: 162
Maximum HR: 173
Løpsformen er fremdeles dårlig (pollenallergi), gikk i alle motbakkene, og hadde dårlig flyt i orienteringen (mange små stopp, litt leting etter flaggene), men klarte å være nøyaktig nok til å unngå større tidstap. Siden alle de sterkeste konkurrentene mine bommet vant jeg med et drøyt minutt:

Nølte veldig inn i 1 post, tittet i alle skar, tapte 14 s til Nils Eddie men var nest best på strekket.

Til 2 post syntes jeg at jeg fant en bra trace, men var helt nede på 10 plass på strekket, 19 s bak broder Knut.

På 3 post var kartet litt dårlig rundt postdetaljen, slik at jeg nølte veldig. Per Kr var 14 s foran men mange bommet og jeg ledet løpet herfra og inn.

Til 4 post var det veldig vanskelig å bestemme nøyaktig hvilken skrent posten burde ligge på, Stein M var 5 s foran.

Opp til 5 post må jeg ha funnet en veldig fin tracé for jeg syntes det gikk tungt, men vant allikevel strekket.

6 post var bare å løpe sydover der det var best underlag til jeg ble fanget opp av kollen, fulgte denne til posten. 7 post var en av dagens letteste med markerte detaljer underveis.

Til 8 post løp jeg bra, men hadde litt flaks da posten dukket opp rett i steget mens jeg fremdeles ventet på å se stien. 9 gikk også fint, kunne kanskje løpt mere på svabergene rett syd for streken over den siste kollen.

10 post var litt tvilsom: For det første så viser GPS sporet at posten ligger litt for høyt opp mot toppen av kollen, og for det andre så lå flagget nesten nede på bakken på øst- i stedet for syd-siden som postbeskrivelsen sa. Tapte nesten 30 s til Jon B på dette.

Til 11 post burde jeg ha holdt meg litt lenger syd, nå tapte jeg tid i det grønne slik at dette ble den nest dårligste strekkplasseringen i dag, 45 s bak Knut.

12, 13 og 14 gikk veldig bra, på 15 post var kartet igjen litt feil: Jeg løp på kurvebildet til jeg kom inn i bruddstein-feltet, der klatret jeg opp en kurve siden posten skulle ligge ovenfor dette feltet, men måtte klatre ned igjen til posten. Tapte ca 20-30 s på dette.

Til siste post holdt jeg med vilje litt til høyre for å unngå alle steinbruddene.
Show comments (0)
 
Solrenningen (17/04/2010)