Kjempesprekken (21/09/2013)
Category: Competition
Map/area: Nordmarka
Organiser: OSI
Country: Norway
Distance: 14.85 km
Time: 124:41
Parløp, løp sammen med Christan Reusch.

#1: Løp langs skiløpa ned til bunnen av Slakterkleiva. Delvis bunnløs myr, så dette alternativet var nok ikke raskest. Fulgte høyden inn mot posten og skjekket det 3 steinene underveis (angrepspunkt). Vi kom først i feltet og steinen var såpass liten at vi ikke så den, så vi surret rundt i 30 sek. før vi oppdaget den

#2: Teten løp nå langs myra oppe i lia. Vi krysset rett over og gikk i tet. Fant ikke tømmerslepet så vi møtte løpe gjennom hugsfeltet på den andre siden av veien. Her var det vanskelig å følge retning pga. kvist og kvast. Uansett, vi kom bort til stikrysset og da var det bare på følge stien opp. Unngikk med vilje det grønne myra. Oppe i lia løp vi forbi Vålerengas lag som raskt ble passert.

#3: Skrålistrekk. La oss på renting på skrå av høydekurvene. Prøvde å unngå stupene ved å løpe mest mulig rett på streken. Burde ha løpt mer rett på på slutten, men vi fant bra trase.

#4: Raskt tilbake til stien før det grønne. Plankestrekk, men vi hadde problemer med å bestemme hvor veien startet og stien stoppet, derfor løp vi ca. 50 m for lagt på veien.

#5 Fant en rask trase ned til stien, så jeg valgte ikke å se på kartet. Dette resulterte i at vi kom litt for lagt til venstre og dermed litt ektra stiløping inn mot matstasjon. Mulig det var raskest uansett.

#6 Nytt terreng for meg. Egentlig et lett stekk.Terrenget var åpent i starten så jeg antok at det var lett å se den store kollen før posten, men her var skogen tett og sikten liten. Bommet derfor helt på retningen og kom altfor lagt nord. 1:30 min bom?

#7 Vi var ikke lengre i tet og vi hørte stemmer foran oss. Her var det bare å kjøre på. Åpent landskap og høy lyng og lett å følge med på kartet. Tror vi var først på posten.

#8 Rundet rundt kollen, derfra høyden inn i posten.Veldig fint terreng også her.

#9 Gikk litt øst for å unngå å løpe gjennom hugstfeltet og hagene på Bjørnholt. Kom nok litt for lagt mot øst og fikk kartkontakten tilbake ved telefonledingen.

#10: Kompasskurs fra stien. Tror det var raskere å ta et høyreveivalg, men så ikke stien under kraftledingen i farten

#11: Litt rufsete orientering i diffust terreng. Hadde myren midtveis som angrepspunkt da det ikke var noe annet stort nær posten. Skeinet ut på kursen og kom for lagt mot sør. Skogen var her tett.

#12 Bommet på tømmerslepet. Begge leste kartet da vi passerete... Uansett vi kom tilbake og fulgte slepet oppover til det ble borte. Derfra var det bare å traversere tett jungel og bunnløse myrer til oppoverbakken begynte. Tok oss fint inn i kartet oppover søkket. Derfra ned var det nydelig terreng nneed fururabbene. Kollen og skrenten ga fine holdepunkter inn mot posten.

#13 Skikkelig veivalgsstrekk. Usikker på om vi valgte det mest optimale. Uansett var det raskt å løpe på brede stier. Rett nord for Blankvann løp jeg rett inn i et tre som hadde falt ned over stien. Fikk skikkelig vondt i lysken og måtte stoppe en stund. Derfra til mål gjorde det skikkelig vondt da jeg hadde problemer med å løfte det en benet. Posten var veldig enkel da den lå på en topp - bare å løpe oppover til en ser posten.

#Mål Her mangler litt av streken og kartet, men vi fulgte sti/terreng utenfor kartet. Mulig rett på hadde lønt seg.

Fint løype i godt terreng og nydelig vær! Vi vant 12 km løypa, men konkurransen var ikke hard. I feltet var det stort sett super veteraner, trimløpere, unggutter og noen utrente karer fra Vålerenga Orientering.
Show comments (3)
 
Kjempesprekken (21/09/2013)