Jukola 2018 (16/06/2018)
Category: Competition
Map/area: Hälvälä
Organiser: Lahden Sunnistajat
Country: Finland
Discipline: Stafett
Leg: 2
Distance: 13.88 km
Time: 87:22
Hadde gledet meg utrolig til dette løpet. Endelig Jukola, igjen! Etter fjorårets katastrofale løp var jeg gira på å løpe bra i år. Skulle i utgangspunktet løpe 4.etappe, men etter litt sykdom innad i laget ble jeg satt på 2.etappe. Espen Fiskum løp førsteetappen, og jeg visste at han kunne gi meg et bra utgangspunkt. Og det gjorde han! Løper ut som nummer 33. S-1: Hovedfokus var å lese kartet, og kontrollere i starten. Visste at det kom til å bli et langt strekk til første, og at jeg kunne ligge litt bak i klynga og kontrollere. Vurderer å løpe helt rundt på sti, men tror veivalget jeg tok var ganske bra. Inn i posten var jeg plutselig helt alene, men tar det med ro og nailer den. 1-2: Løper sikkert, kunne dratt rett ned på stien, men her tenkte jeg at jeg fikk sti nesten hele strekket. 2-3: Bra! Leser på høydekurvene og bruker kompasset. 3-4: Her ligger jeg i rygg på OK Raseborg og Kangasala(?). Har ganske god kontroll hele veien. 4-5: Ligger også her bak og lurer. Løper på en bra kurs, vil jeg påstå. 5-6: Blir dratt med av de to løperne foran meg, men titter meg litt bak og der kommer et tjuetalls løpere som selvfølgelig løper rett på. Kommer meg fort inn i klynga, heldigvis. Ser ikke nevneverdig mye på kartet her, så urutinert som jeg er. Vi bommer hele gjengen, men jeg tar det med ro. Venter til de har bestemt seg. +2min. 6-7: Her hetses det mye. Har kontroll inn i bekken. 7-8: Følge klynga. 8-9: Har bra kontroll. Ser i ettertid at det kanskje hadde lønt seg å løpe rundt på sti. 9-10: Følger klynga helt til det splittes litt opp. Er selvfølgelig dum nok til å henge på de som ikke hadde kontroll, og vi kommer litt på etterskudd i forhold til de andre. 10-11: Følger klynga. 11-12: Lett strekk. Får i meg litt gel, men er en idiot og søler halve gelen utover kartet. 12-13: Bra. 13-14: Tenkte at det kunne være en typisk gafling her. Løper rundt i tro om at jeg vil finne slepet, men jeg finner det ikke. Stresser ikke av den grunn, løper rett i min gafling. 14-15: Her starter magen og rumle skikkelig. Magen skriker etter litt utslipp, men jeg nekter, ønsker ikke noe reprise fra i fjor. Tenker stort sett på dette mens jeg løper, og det medøfrer at jeg havner i feil gafling. Blir usikker men ser den store gropa, og løper inn i gaflingen. 15-16: Bra, men magen skriker høyt og skingrende. 16-17:Kaldsvetten siler nedover ryggen, bagasjen ligger klar i bagasjerommet. Er helt ufokusert, og glemmer at jeg er midt i et orienteringsløp. Kommer inn i begge gaflingspostene før jeg havner på stien. Bommer også inn i posten. Kan også nevne at den første baggen var ute av bagasjerommet etter 20 sekunder bak en busk. +5min. 17-M: Løper med krampe i magen, beina føles helt fine, men jeg er helt ferdig i magen. Jogger nærmest inn til mål, og er veldig demotivert og skuffet over meg selv. Taper nesten ti minutter fra 16.posten og inn. Er jævlig skuffa, jeg vet helt klart hva jeg er god for. Skal vise de jævlene. Bare vent
Hide comments (3)
Kjelle:
Hans Petter Mathisen: Kult å lese Bendik! Veldig mye bra her, og du virker å følge klynga når det er naturlig, men samtidig klarer du å være på hugget teknisk slik at du kan ta dine gaflinger. Frem til 14. post synes jeg du gjennomfører veldig bra stafettløping! Med et år mer erfaring så holder det hele veien, og den magen får du prøve å få kontroll på.
Bendik: Takk for kommentar, begge to! Fortsatt irritert over slutten på løpet, men jeg høstet mange nye erfaringer under dette løpet. Blir moro neste år, det blir bra!
Post new comment
Save
 
Jukola 2018 (16/06/2018) Jukola 2018 (16/06/2018)