Hadelandsløpet 2014 (01/06/2014)
Category: Konkurranse
Map/area: Oppland Grua Omdalsvatnet
Organiser: Hadeland OL - http://www.hadelandol.no/
Country: Norge
Discipline: Orientering
Distance: 4.26 km
Time: 49:12
Average HR: 156
Maximum HR: 172
I utgangspunktet et flott terreng som dessverre for arrangør og oss løpere var "massakrert" pga av nedfall. Det lå så mye trær brukket ned pga av våt snø at det var nesten umulig å få løpt godt på mange steder.

H45A 3,5km - vi jo normalt si en utfordring i "overkant" for meg - jeg gru gledet meg litt.
Fikk karten og skulle vende over 90 grader, jeg skjønner meg ikke helt på slik løypelegging - hvorfor legge posten i det grønne istedenfor i kanten av stigningen med bare 75grader og la folk komme igang skikkelig. vel vel. jeg fant sånn nogelunde posten greit.

Godt strekk til 2. - men så er jeg halveis til 3 etter 1 min og med god retning og løping kunne jeg tatt 3 post på ca 2.15m. Men istedenfor begynner jeg å nøle med hvilke "søk" jeg løper ned i og i "mitt" finner jeg selvsagt traktorslep og bestemmer meg for at jeg er Øst for posten - dette var jo feil og etter en strafferunde oppå den kollen fant jeg posten min etter 6.10m. 3min+ i bom altså. hmmm

Greit nok til 4 . Jeg løper ikke bra nok oppover, verken på retning (skulle rundet mer venstre) eller på terreng-angrip og det går litt "tregt" liksom. Over myra forsøker jeg å få kontroll på det litt tørre skogsområde, og får til en slag runding inn og ser heldig posten - ihvertfall føler jeg det litt slik - 30s til 1min på nøling tapt.

Godt strekk til 5 og 6, spesielt strekket til 6 klarer jeg og løpe god retning og kommer godt gjennom terrenget.

Til 7 sliter jeg litt med å komme frem, ønsket egentlig å komme øst for den store skrenten i helingen ned gjennom "dalen" men havner vest , får kontroll og tar meg nølende opp - bruker så mye tid på dette at jeg bokskriver 1min i bom, klaffer ikke helt med inngangen heller, men finner denne L formede skrenten.

Til 8 løper jeg nølende ut av posten (burde vært mye mer vest.) sklir over bereget i daget som jeg under passering tror er upassbare skrent. Vingler inn til posten kommer litt feil - se hvor rødt(rød=sakte fart) mye av strekket mitt er?

Til 9 syns jeg personlig jeg nøler ut og første 1/4 av strekket men ser jo på GPS tracket at jeg har hatt ok retning. Ca Nord for 2 post føler jeg at terrenget blir finere og jeg får opp farten, kommer ned på stien jeg skal løpe vestover etter okey kryssing men så løper jeg inn i masse masse vindfall som gjøre at jeg mister kontroll etter hvert og løper bare på kompassretning. Får igjen kartkontakten ved stor skrent. og finner posten greit.

Til 10 og 11 går det UNNA. Bra jobba av meg - hadde litt flyt med løpere som trakk meg litt fremover her. På vei til post 12 har jeg blitt "lurt" til å henge litt mye og skjønner først uti strekket at jeg skal Østover, så her gikk det unødvendig 1 min.

På vei til 13 løper jeg inn i masse "drit" igjen, burde tatt stien mer rundt - fikk høre at den var okey - etter løpet - litt synd at slik løpbarhet påvirker så mye, blir litt bingopreg om man finner gode traser i terrenget når det er så mye nedfall. Synd!

Selvsagt spurter jeg greit inn - bare synd spurten var lagt i en sving som var litt krapp :).
Hide comments (2)
Håkon L: At det ikke var meridianer på kartet bekymret ikke en rutinert løper!
Bjørn Sverre Gulheim : Siden jeg løper med tommelkompass så blir kompassbruken på en annen måte, og det slo meg FAKTISK IKKE før du sier det at det mangler meridianer. Jeg legger ikke kompasset nedpå på tradisjonell måte, jeg tar ut kursen(sektorene) ved å se på strekk. Takk for innspill - keep them comming please :)
Post new comment
Save
 
Hadelandsløpet 2014 (01/06/2014)