Blodslitet 2013 (19/10/2013)
Category: Konkurranse
Map/area: Fredrikstad Tomb
Organiser: Fredrikstad - http://blodslitet.no/
Country: Norge
Discipline: Orientering
hei og hå hvor det går - startet i første rekke av 172! Og var i tetklyngen i første sving. Jeg har min måte og løpe fellestarter på kan man si. Gi på i starten og la feltet dra meg frem etter hvert som de kommer bakfra. Dette funker fint om man bare tåler og bli tatt igjen!

S-1 Allerede rundt første sving var det veivalg. Rett over eller rundt høyre. Jeg valgt rett over og tapte nok en del på det. Over jordet og rett over igjen. Selv med litt kø for å komme opp etter jordet tror jeg dette var greit men vet egentlig ikke. Jeg så bare på kartet veldig kort i startet og forsøkte og bruke energien på å løpe. Over høyden før P1 hadde jeg grei kontroll, mange i gruppe min leitet etter posten på kollen men jeg skjønte den lå på skrenten bak og tok en del plasser på dette.

1-2 Grei skuring hadde retning og fulgte de riktig ryggene. Rett i.

2-3 Her er jeg sikker på at stien ned til skråli og bortover var klart best, dette løp jeg og tjente masse plasser selv om jeg ikke løper i samme farten som mange av de rundt meg på dette tidspunktet.

3-4 Etter drikke over jordet og opp på stien og følge stien til åpne gule område og skrå inn, ser ikke at det finnes alternativer. Rundt meg på dette tidspunktet var det masse løpere yngre enn meg og med mye mer krutt i bena. Tar det egentlig som et positivt signal på at jeg har kommet greit i gang. Inn i gaflingsposten blir det ekstremt folksomt. Min klasse 172 har tatt igjen H65 som startet 15 min før oss. Dessuten er det flere andre klasser som har gaflingen, blant annet teten på H50. Men gøy med mye folk!

4-5-6 Jeg bare tar ut nøyaktig kurs, ser ryggene som løper til min gafling og kliner til. Rett i post 5. Følger til post 6 .. Lurer på hvordan dette hadde gått om løypelegger hadde lagt inn ekstra gaflingsposter for noe klasser i sommer fuglene, dette kunne vært interessant.. LOL.. Rett i p6 også og følger rygger tilbake til midtposten.

7-8-9-10 Folksomt men GØY, litt kø selv med flere bukker og full action. til P8 lar jeg noen i køen dra meg litt langt Venstre, kjente på meg dette var feil men klart ikke ta meg inn så det gikk nok 20-30sek. Rett i P9 og tilbake til midtpost.

10-11 Men så - pga av kartbretten så flyr jeg i starten riktig retning ned til stien. Gjør dette så BRA at jeg plutselig var alene. Hvor jeg skal videre til krysset også til P11. Men så får jeg for meg at jeg har bommet, for jeg tror jeg skal mot P3. og begynner og beinfly på stien. bretter ut kartet og BANG skjønner hva jeg holder på med. Kartbretten gjør at jeg ikke så forskjell på P11 og P3. Dette må jeg notere godt ned i hode til neste gang. Bråsnur og finner veien tilbake greit. Og selvsagt inn i køen med masse løpere.

10-11-12 Går greit ser ikke noe alternative ruter og koser meg over det litt spesielle terrenget. Går rett i P12.

12-13 Ned i p12 klarer jeg å lese kart og ser at beste alternativ er høyre, så jeg sklir videre nedover til høyre og kutter stiene litt også, tjener masse på dette. Ned til drikken og må desverre gå litt langs veien oppover. Inn i post 13 velger jeg rundt høyre, de fleste foran meg tok venstre, jeg tipper jeg tapte 10sek på høyre pga av fremkommelighet også skal man ikke undervurdere det å bli dratt frem i en kø.

13-14 Her er jeg plutselig helt alene omtrent. Finner 14 greit. Men er som sagt alene.

14-15 Her velger jeg rundt venstre, tror ikke dette var dumt, fikk ingen særlig følelse med dette i relasjon til andre for jeg var alene. Møtte Anders Nordberg som tok meg igjen på stien på vei til 15 (han skulle rundt videre og ikke opp som meg) og han heiet meg frem, takk Anders. Det gav litt boost og jeg forsøkte og holde hans fart litt.. Ikke lett, men det var gøy. Rett i post 15 mer eller mindre og her møtte jeg igjen kjente løpere fra før.

15-16 Gruppen drar rett frem mens jeg velger rundt høyre, omtrent samme tidsbruk. men om fremkommeligheten for de rett frem ikke hadde vært så god på dette tidspunktet så tror jeg høyre er bedre.
På vei til 16 finnes det en post under en skrent, det er ihvertfall en løper jeg ser som stopper og sjekker denne. Jeg viste det ikke var vår og tok han igjen og gav gass innover mot mål.

16-17 Her sovnet jeg muligens litt for enten må man gå venstre for dam og det hele eller høyre rundt. Jeg klarte og gå høyre venstre. Tapte litt på dette. Men som den blodhunden jeg er og sånn hjemlengsel like før mål... er det ikke så mye som stopper meg.

17-M Inn i post 17 ser jeg en konkurrent som normalt har bedre motor, men jeg bestemmer meg for å gi gass. Jeg starter en langspurt. (30 best strekktid inn av 172) så jeg løp relativt sett bra mye fortere enn de rundt meg.

Dette fører til at jeg klokkes inn på 1.20.36 hvilket er nye pers km/t messig og plasseringsmessig. 107/172. Om man sjekker resultatlisten så "vinner jeg køen", over 1 min frem til den foran mens 51 sek bak meg hadde vært 8-9 plasser ned på liste. GØY. Men det er litt typisk meg og få til avslutningen.

Oppsummering - Jeg opplever at jeg slår løpere som har løpt samme løype som meg som jeg normalt aldri har klart å holde farten til. Dessuten slår jeg flere stykker i min egen løype som jeg også har kommet bak så min vurdering av løpet er at dette var bra. Personlig før løpet hadde jeg håpet av 82 min var innen rekkevidde, nå viste man selvsagt ikke hvor kuppert og vanskelig løypa var. Men det er kanskje nettopp den følelsen man sitter med at dette var ikke så kupert og ikke så vanskelig nettopp fordi man får til et bra løp eller hva?

Egenvurdering: 8-9 syns dette var bra. grunnen til å dra inn 8 eren er bommen etter gafling. Den unøyaktighet i gaflingen kan jeg leve greit med. Når jeg i tillegg vet at jeg har gjort mye bra orientering under løpet som blir dette så godt som 8-9 for meg. :)

Egenv
Hide comments (1)
Post new comment
Save
 
Blodslitet 2013 (19/10/2013)