O-Festivalen 2016 - H50 3,3km Mellom 160626 (26/06/2016)
Category: Konkurranse
Map/area: Østfold Rudskogen Rundt Fjelletjernet
Organiser: O-Festivalen 2016 - H50 2km Sprint 160624
Country: http://www.o-festiva
Discipline: Orientering
Distance: 4.38 km
Time: 49:09
Average HR: 152
Maximum HR: 169
Krevende mellomdistanseløype på 1:7500kart... Dette var egentlig veldig gøy,bare så synd at jeg ikke får det litt bedre til. Hadde vel hatt inne et løp nedpå 35-36 min om jeg hadde fått til et skikkelig godt løp, nå ble det i beste fall OK-, jeg gjøre noen bra ting men også en del dårlig.

Til P1 lar jeg meg påvirke av starten til andre løpere og løper helt feil ut, når jeg leser meg inn på kartet er jeg ned i "dalen Nordøst" for P1, og kommer meg greit inn. 2 min bom på tullet ut fra startpost og ned i dalen"...

Får en fin linjen til P2, sti, av på stien og grei fart helt inn i posten. Bra.

Til P3, Grei å sikker linje, men kanskje litt passiv?

Til P4 gjør jeg mye bra, burde nok knekket med mer Vestover, rett etter det røde på strekket. Er i kontakt med søkket etter ca 5m30s... men mer usikker på om venstre var riktig, om mn bår høyre innom det gul og ned på stiene rett ved vannet, og rett bort så går vel det nokså fort? Jeg begynner og rote selv i søkket, blir usikker på om jeg er på høyre eller venstre for posten og når jeg er så uheldig at jeg gjør en sving høyre uten og se posten blir det frem og tilbakeløping, skrenten sydvest for P4 lå det post på og jeg burde klart å lese meg inn på den. mneg jeg surret mye og gikk på meg 3-4min bom med alt dette. Synd for meg og et ødelagt løp selvsagt.

Til P5 var det bare og nullstille og hovedplanen var å løpe på kurs til de møtende skrentene (v-form) og dra gjennom, når jeg havner litt øst for de bare korrigerer jeg og drar meg greit inn i post, godt strekk!

Til P6 , greit nok, en liten unøyaktighet men slike kortstrekk liker jeg, og klarer som regel og gjennomfør greit på kompasset. Taper nok mellom 5-10sek på svingen for langt syd. Tiden går så fort der ute! :)

Til P7 en del greit men jeg sklir ned på gal rygg, og får nok 30sek tidstap pga det. Men leser meg greit inn og får tatt posten.

Til P8, her har jeg fått litt haleheng, litt morsomt at jeg faktisk får det av og til... og klarer greit å gjennomføre strekket, med enda mer kontroll på siste delen burde jeg rundt mer rundt den kollen med de 2 skrentene jeg sklir mellom. Men som sagt, mye bra av meg og de som hang på var fornøyd med løpingen og kursen underveis.. :)

Til P9 litt ivrig etter å faktisk hatt kontroll til forrige så prøver jeg å løpe søkket oppover, ser ikke at det går et parrallelt søk nordvest, men skjønner etter hvert hva jeg har gjort å får tatt meg inn, miste dog "køen bak" så de fulgte med på kartet selv om de lå bak. Finner igjen litt av køen og får tatt posten greit.

TIl P10 god utgang og retning med bra fart store deler av strekket som jeg tror er klart best til P10, men løper ikke langt nok på stien og begynner og leite etter posten for tidlig. Litt unødvendig bom dette som koster 1min.

Til P11, greit nok. Lett strekk. Med farten og kontrollen på dette strekket gjennom hele løypa så burde jeg landet på ca. 36-37min... som forøvrig hadde holdt til noe slikt som ca 57-58.plass...

Til P12 klarer jeg og rote det til igjen, 3-4min bom, jeg tror beste veivalg for meg hadde vært og holde høyden, bort til det gule og holde kant der til høydepunktet også løpe venstre for det og steine og 2-(3) kurver opp..3-3.30min med en god gjennomføring på strekket..

Transport resten men selv med et litt ødelagt løp klarte jeg ikke å la være og spurte. Nest beste spurt.. :)

Hva skal man oppsummere med? Eventor ca 9.09m bomming, OrRe sier o-tid på 12.22min, Bomkoll sier 11.18min bomming, egneanalyse ca 11min...
Men som sagt noe bra også, om jeg klarer og kutte ned på bommingen, økte den fysiske formen, og treffe postene bedre .. ja se da skal jeg nok få en bedre tid også :)


Hide comments (2)
Audun B : Hei Bjørn Sverre, lenge siden på kommentarfeltet! Men nå gjorde jeg et så dårlig løp selv at eneste trøsten er å dele sorgene...

Og siden jeg er streng mot meg selv og mine egne feil, så tillater jeg meg å være det med deg også. Eneste måten vi gamlinger kan få lært oss noe, tror jeg ; )

Bare følge noen andre ut fra start er håpløst! Spesielt på et stort løp som dette er det sjelden man har samme førstepost fra start... Før starttrekanten: lese første strekk godt. Legge en plan for strekket. Finne trygg trasé, viktig å treffe første post (Snakker like mye til meg selv, her...)

Spesielt det å legge en plan for strekkene og så følge den planen syndet jeg mot i mitt eget løp.

Du bommer på kode 82(din fjerde post), der bommer jeg også flere minutter... Pluss bom på 10 og 12....

Ellers er det mye bra i løpet ditt! Du finner traseer i skrentete terreng. Du slår meg fra 92 til 109. Der er jeg helt på tur, for N-te gang i mitt løp.

Fortsett med de bra tingene, her er det gode tendenser!

Hilsen Audun
Bjørn Sverre Gulheim : Takk for kommentarer Audun - og bare følge noen andre og som er aldri så gode (jeg snakker om gode løper i min egen klasse) er vel ikke bare håpløst men straff som fortjent!!! :) Jeg var så irritert på meg selv når jeg skjønte hva jeg hadde gjort at jeg kunne spise kartet et øyeblikk... lol...

Jeg gjennomfører greit mye av strekket til P4 men tror som nevnt i kommentarene over at det beste veivalget er høyre... .. Jeg må over å kommentere ditt kart nå ... og igjen tusen takk for innspill... :)
Post new comment
Save
 
O-Festivalen 2016 - H50 3,3km Mellom 160626 (26/06/2016)