ORingen 2015 Borås E2 H50M (20/07/2015)
Category: Konkurranse
Map/area: Sverige Borås Tranemoetappen
Organiser: ORingen - http://www.oringen.se/
Country: Sverige
Discipline: Orientering
Distance: 6.85 km
Time: 58:38
Average HR: 155
Maximum HR: 177
Whoooaaa - det går opp og ned her i verden, startet E2 i ORingen med å bomme 6min flatt, på første post.

På under 2 min var jeg på en stien som jeg var sikker på var min post men det var feil kode. Posten ligger i postsikrelkanten min og var såvidt klipt, her mener jeg arrangøren gjør en altfor dårlig jobb både med klippingen av ringe og ikke minst ved å legge en post på en så lik detalje såpass nære hverandre. Siden jeg ikke så den stein på kartet som jeg var på så trodde jeg det var stein som ligger rett syd for min post og løp da rett nord, og ser selvsagt ikke min egen post og stein og begynner og rote og må etter hvert start helt på nytt på veien og når jeg endelig kommer meg inn i posten har det gått 8.10min. ... HJELP.. er det mulig og det er det når man er ustabil, selv om jeg også føler at jeg hadde litt utur med dette.

Denne bommen klarer jeg dessverre ikke å la være og dra med meg rundt så til P2 løper jeg mye mer offensivt enn jeg hadde tenkt. Når jeg leser kurvene feil så havner jeg for langt nord og bruker igjen 1-2min på å ta meg inn. Synd for meg..

Til P3 har jeg beste strekktid - jeg klarer som første strekk for dagen og gjennomføre greit.

Til P4 får jeg derved for meg at jeg skal holde terrenget og blir veldig usikker og nølene på siste del av strekket inn i posten, igjen opptil 1min i tidstap... og det skulle bli verre...

Til P5 - planlegger jeg og holde mest mulig av fastland (altså ikke myrer) og løpe på til jeg treffer veien/stien. OG derfra følge det gule inn, dvs støtte meg på det gule. Etter hvert på strekket , etter å ha blitt påløpt av et par jenter på tverrgående kurs - ja de løpte bokstavelig talt rett inn i meg.. så er det mulig jeg vrir litt på kroppen . ihvertfall så roter jeg meg ned i myrområd vest for min post uten kontroll. når jeg etter hvert kommer til den store åpne gule myra får jeg for meg at jeg springer over den blå myra. altså den som ikke er merket åpent fordi jeg ikke ser den gule åpne myra, jeg tror jeg er lengre nord enn jeg virkelig er. Etter å ha forsett videre, fordi jeg regner med å bli fanget av sti/veien - kjemper jeg meg gjennom noe som det slår meg at må være vel grønt iforhold til hvor jeg tror jeg er..
Når jeg plutselig treffer et åpnet gul område på kartet blir jeg helt forvirret. Forklaringen er ENKEL NOK, JEG HAR PÅ DETTE TIDSPUNKTET LØPT MEG UT AV KARTET. Jeg kjemper med å finne ut hvor jeg er. og tror jeg er på det gule område vest for myra som ligger vest for P5. Pga at det er det eneste område jeg ser med 2 tårn som jeg ser på område jeg står foran. Her hadde altså arrangøren klippet vekk den delen av kartet jeg klarte løpe inn i. Nå kan jeg selvsagt kritiseres for å ha løpe veldig feil men her burde vel denne kartdelen vært med??

Jeg løper på en sti i en retning jeg tror er riktig og skjønner ikke noe siden stien ikke stemmer for det kommer ikke noe myr.. Okey, hva gjør jeg nå?. Jeg må rett og slett spørre meg for, og får hjelp til at jeg er et sted syd for Rødekors og drikke. Jeg kjemper meg gjennom til punktet og skjønner ENDELIG hvor jeg er. Etter 13,30min så vet jeg igjen hvor jeg er på kartet!! Derfra og inn til P5 drar jeg raskeste vei.

Resten av løypa gjennomføres greit. Jeg burde ikke forsøkt å spare koter på starten av strekket til P8, men løpt rett tilbake på stien, og jeg burde kanskje løpt rundt høyre på stien til og komme inn i P8 fra krysset jeg løper tilbake til på vei til P9. Ellers gjennomfører jeg greit resten av postene.

Om vi oppsummerer dagens løp - så bommer jeg 6min til P1 ( som sagt blant annet fordi ringen ikke var klippet bedre enn den var) Og 1-2min til P2 pga av for offensiv løping. Videre drar jeg også til P4 på meg 1min pga av det samme. Til P5 - Ja hva skal jeg si. Burde vel kunne løpt strekket på 9min tenker jeg så 6-7min bom her også. Og med 1min tapt til P8 pga av veivalget ut av P7 og veivalget på stien rundt venstre så ble det toalt 16min bomming i dag... Jeg er 14 min bak vinner, han må ha løpet et godt løp og jeg hadde hatt sjanse med et reint og godt løp.

Temmelig revansjesugen sitter jeg her foran en hviledag imorgen. Nå får vi se hvordan jeg kan bruke denne energien til et bra løp Onsdag - time will show (som den litt mer kjente Rudolf Blodstrupmoen) ville sagt det.... :) sees i skogen folkens - og kose der uansett hvor dere er.. miss you alot!!
Hide comments (1)
IvarM: Shit happens! ;-) Lettere å si det enn å gjøre det: Når noe ikke stemmer, løp tilbake til der du sist hadde kartkontakt og prøv på nytt. For første post var vel det vei-/stisvingen 60 meter før posten. Tre muligheter igjen denne uka! Lykke til med både hviledag og løp!
Post new comment
Save
 
ORingen 2015 Borås E2 H50M (20/07/2015)