HALLAND3DAGARS - E3 H50M (12/07/2015)
Category: Konkurranse
Map/area: Sverige Stegared
Organiser: Hallands3dagars - http://iof2.idrottonline.se/Sven
Country: Sverige
Discipline: Orientering
Distance: 4.93 km
Time: 39:48
Average HR: 191
Maximum HR: 255
Siste dagen av 3 dagers - og med 2 meget gode løp i bagasjen ble utfordringen å følge de opp - stabilitet - stabilitet - stabilitet... :)

Jeg lykkes rimelig bra! Hadde en utglidning som jeg kommer til. I mosjonsklassen er gjerne kupperingen og posteplassering og ikke minst fremkommeligheten i terrenget bedre enn i den SKARPE H50 klassen. Første post på dagens løp var en typisk N/C post men jeg liker at løypelegger lar oss få komme godt igang - takk for det. P1 syntes på lang avstand og utfordringen var de siste meterene inn i post og ikke minst ha en god plan ut av posten for å ikke miste høyde.

S-P1-P2 Jeg jobbet meg greit ut av P1 og klarte og holde bra fart og trøkk over til P2 som jeg fanget litt nølende, men detaljen kom greit til meg og jeg tok den greit.

P3- Bestemte meg for å holde litt ekstra til høyre for å kunne springe på mer, og jeg holdt bra trøkk hele veien inn i posten pga av dette. Hadde jeg løpt mer rett på og truffet kunne jeg kanskje spart sekunder men jeg hadde ikke kunne holdt slik trøkk i løpingen som jeg nå kunne.

Jeg hadde beste strekktid på alle disse strekkene S-P1-P2-P3 i klassen min, og jeg følte at jeg hadde trøkket opp og god flyt.

P4 - er jeg et slags transportstrekk, siden man kan løpe sti hele veien. Jeg kunne valgt en litt bedre sving ned på stien, men tar meg raskt inn. Går mye oppover og jeg føler at jeg begynner og slite litt med å holde trøkket oppe og unngå å gå. Sjekker av retning på stien og kurvebilde underveis og bruker steinen øst for stien som siste sikre, ser kollen med høydepunkt og holder trøkke opp helt inn i posten. Helt okey strekk. Beste strekktide med nesten 30sek.

P5- strekket er litt sammensatt, fordi jeg løper nokså greit helt frem til "koppen"(som er drikkestasjon) og veien. Synd at kartet ikke stemmer helt (jeg opplevde fremkommeligheten som grønnskravert) da det siste strekket inn til stien er utfordrende og komme gjennom. Her ville det nok lønnet seg og passer terrenget andre steder, men utpå vei så får jeg det for meg at jeg skal springe nedover på traktorslepene sydvest for rundkjøringen. Men jeg bommer på de da de var utydelige og havner innpå stien som går nordvest. Får tatt meg inn men havner mitt i område vest for rundkjøringen som på kartet burde vært tegnet med grønnskravert for jeg sliter skikkelig med å ta meg frem. Når jeg endelig lander på stien surrer jeg litt med å lese meg inn før jeg bakser videre rett sydover mot posten. Hadde jeg løpt rett over veien rett syd for rundkjøringen og holdt kurs, lagt meg rett vest for kollen og holdt trøkket helt inn så gjetter jeg at jeg hadde svart 2min+ på strekket. Så dette ble helgens "største bom". Jeg ser på strekktider at jeg er rett under 1 min bak best strekktid og jeg burde løpt strekket på under 5min føler jeg. Men okey - litt nølende postplukking også.

P6 - litt ut av flytsonen vingler jeg sydover. Jeg burde hold meg mer øst - på tørr grunn men vingler ned i myra da jeg et øyeblikk orienter mot den åpne gule kollen syd for myra men skjønner at ting ikke stemmer, tar meg inn, og svinger rett i hjelpesøkket bak sadelen. Får beste strekktid til P6 men føler absolutt ikke at dette var et optimalt strekk. Men greit nok.

Til P7 surrer jeg meg inn i det grønnskraverte, her burde jeg gått mer nord og ned, men det som henger litt igjen er at jeg ikke er nok på forskudd. Virrer meg ned på stien og klarer og komme i flytsonen og resten av løypa er jeg med og i forkant. Lurer litt på hva løypelegger har tenkt med P7 siden det er rett opp fra stien og nesten rett ned igjen - interessant løypelegging igrunn :-))) Misser beste strekktid med 1sek.

Til P8 - Her går det unna, jeg flyter ned fra P7, over på stien og runder fint rundt, stopper opp å nøler litt ved stein og kollen før stien da det ligger en post der, kombinasjonen av oppover og posten tar ned farten min litt men kommer greit over og rett i. Beste strekktid.

Til P9 - har jeg en fin fin reise, koser meg gjennom terrenget om har full kontroll og holder meg på tørr grunn og gir på hele veien inn i posten - bra strekk -beste strekktid.

Til P10 - Transport til sistepost og målpost. Jeg holder trøkket opp og får beste strekktid på begge!

Vinner også dagens løp men kun med snaue 2.30min, verdt og merke seg er at jeg kun er 13 sek foran Johan Lilliecreutz etter P5 hvor jeg bommet.

Alt i alt en meget god helg for meg - 3 løp som jeg gjennomfører opp til mitt optimale nivå. Jeg vinner alle dager- jeg har beste strekktid på D3(9av11), D2(7av11) og D1(10av14) og på de strekkene jeg ikke har best strekktid på er jeg sekunder bak. Jeg har noen småsleiver på 20sek på dag 1, en 45-50sek på dag 2 og denne veivalgsgjennomføringen på dag 3 som jeg mener koster 2-2.30min..

Stabilt og moro - jeg har alltid likt løypene i Mosjonklassen - ORingen som kommer neste uke så skal jeg debutere i H50M etter et par 3 ganger i H45M med fin fremgang. Blir spennende og se om jeg klarer og være stabil og gjennomføre bra.

Noe av forklaringen på det mere stabile nivået jeg har hatt i det siste er at jeg har tørt og løpe saktere, jeg henger bedre med o-teknisk på den fysiske farten jeg har trent meg opp til. I starten av sesongen har jeg på en måte vært for god fysisk form og løpt på meg bommer, mens jeg har fått denne komboen mye bedre til i den senere tiden... Må bare jobbe videre med å utvikle meg o-teknisk og fysisk.. Vi sees og snakkes.
Hide comments (1)
bjørn henning grandal : Hei
Veldig bra dette her Bjørn Sverre. Gleder med til å treffe favoritten i H50M når jeg ankommer O-Ringen på lørdag.
Post new comment
Save
 
HALLAND3DAGARS - E3 H50M (12/07/2015)