Follokarusell #2 2015 H50 4,3km Hauketo (03/06/2015)
Category: Konkurranse
Map/area: Oslo Hauketo Prinsdalen
Organiser: Hauketo OL - http://idrett.speaker.no/Organisation
Country: Norge
Discipline: Orientering
Distance: 5.49 km
Time: 57:00
Average HR: 157
Maximum HR: 178
Hei - ja dette var et nokså utfordrende løpt, ihvertfall gikk jeg til oppgaven med stor respekt når jeg fikk se kartet, så mange koter og så mye stigning frem og tilbake. ..

Til P1 tar jeg det rolig og kommer greit over, men i finorienteringsfasen så bommer jeg 1min, det var det mange med meg som gjorde samtidig på P1, var der med 4-5stk..s om stort sett bommet litt, Jo Inge fant posten først..

Til P2 ble det nølende løping, jeg fikk liksom ikke noe fremdrift men så ville jeg ikke bomme, noe som jeg forsåvidt ikke gjorde, det var bare det at det gikk tregt.

Til P3 var jeg full konsentrert, fikk til slutt kontroll på stien som går rett ved posten og da ble det greit å finne skrenten bak.

Til P4 - gikk jeg på kurs, følte jeg hadde kontroll og måtte være like ved posten og da jeg tar en Morten Berglia (virrer med hode) så ser jeg posten rett ved meg, men følte meg litt heldig som fant den.

Til P5 var planen og holde kurs over få kontroll på søket ned mot myra og så fangen kollen, jeg må ha forvekslet myra og nesekollen med kollen bak og begynte og leit på feil kolle, selv om jeg ikke var så langt unna så tok det faktisk 3min å få korrigert og tatt posten. Tiden går jaggu fort når en har det gøy med å gå og leite etter posten :)

Til P6 forøkte jeg å komme en sti til ned men forvekslet stiene og når jeg forveksler det det svarte ringen med ruinen, så tar det meg 2.30min å få tatt posten.. :)

Til P7 - var planen og løpe på kurs oppover til sti/oldtidsveien også følge den nordover velge riktig sti og forlenge den og gå i posten.. Denne planen funker greit men jeg har tydeligvis brukt mye tid for det gikk seint med meg i forhold til andre... Møter Ivar M på P7 og får en veldig fin reise på ryggens hans til P8 - beste strekktid..

Til P9 så begynner jeg og orienter mot P10 når vi kommer ut på veien og slipper Ivars rygg, får tatt meg inn og kommer meg inn til P9 greit. Nye 30sek tidstap..

Til P10 så bommer jeg ikke men det må ha gått sagte siden mange har slått meg godt på strekket. Spurten var vist ikke heler maks idag.. .

Men alt i alt en liten opptur, jeg opplevde det som vanskelig og valgte og slå ned farten av den grunn, men enda gjorde jeg diverse bommer . 1min til P1 på kartkontakt, 20sek til P2 på nøling, greit til P3 men det gikk bare sakte. Greit til P4, litt heldig.. 3min kartkontakt til P5, samt ikke så veldig bra gjennomført strekket frem til postplukk heller.
2.30min til P6 pga av kartkontakt. Sakte løping til P7 men greit. Godt til P8. Teknisk slurv til P9, da jeg begynner og orienter mot P10 på vei til P9, koster 20sek.. Sakte gjennomføring av strekk til P10.. Og ikke noe særlig mer futt igjen inn. ca 7-8min bomming etter eget skjønn, Bomkoll sier 13,30min bom, det syns jeg var å ta i, men hadde jeg kommet ned på rundt 49min så ville jeg vært veldig godt fornøyd... Ha en fin dag i skogen folkens... :)
Hide comments (3)
Ivar M: Du var heldig som så meg på akkurat det strekket! ;-) Ser at orienteringen din er til dels mye bedre enn det jeg fikk til. Både til 1. og 3. har du mye bedre kontroll enn det jeg fikk til. Mye A-nivåløping her!
Bjørn Sverre Gulheim : Ja, og det hjalp litt at det var i nedoverbakke... Kontroll handler jo om hastighet, gjør man ting saktere så får man mer kontroll, vi som o-løpere balanserer hele tiden kontroll med hastighet. Så jeg hadde litt kontroll under løpet men jeg synstes det gikk sakte mange steder, og merker at jeg må "bruke mye av fysikken" på å ha kontroll. I dette løpet så gikk jeg ut 1-2 hakk laveren enn normalt og derved tar ting tid, morsomt å kjenne på farten mellom 7 og 8. Du løper i god fart med bra kontroll og det er dette som må til får å få ned totaltiden, klart slik som i løpet på onsdag så bommer jeg noe poster flatt ut, slik som 1min til P1 og 3 min til P5 og 2,30min til P6, men pga av vanskelighet / a-nivået var jeg på en måte fornøyd likevel. Når det blir så utfordrende for meg som onsdag så er jeg neste glad bare for å ha noe som helst kontroll og finne sånn nogelunde frem. For 5-6 år siden brukte jeg 100 min på en løype som Gunnar Tenge sprang på 40min så om jeg forbedre meg 10 min i året så vil jeg være nede på bedre tider etter hvert. Om man går inn på f.eks. ORRE så kan man sjekke løpskapasitet kontra o-kapasitet, og jeg har klart forbedre begge og tror dette er oppskriften på fremgang. Når det er sagt så skjønner jeg ikke at det ikke blir lagt enklere løyper med mindre kuppering, det skjønner jeg bare ikke? :)
Ivar M: Jeg tenkte først og fremst på at jeg på de fleste andre postene jeg var innom gjorde større eller mindre feil, men til 7. gikk det bra, så derfor "ødela" jeg ikke for deg der.
Post new comment
Save
 
Follokarusell #2 2015 H50 4,3km Hauketo (03/06/2015)