TourOfLillomarka Vårløp6 150601 ÅpenB 3km (01/06/2015)
Category: Konkurranse
Map/area: Oslo Nordmarka Trollvann
Organiser: Lillomarka OL - http://lillomarka.no/
Country: Norge
Discipline: Orientering
Distance: 4.37 km
Time: 58:28
Average HR: 140
Maximum HR: 169
Hva skal jeg si...? Orientering kan være gøy... I dag var det ikke en slik da... Hva er det med meg og Tour Of Lillomarka..??

P1-rett i god styring og god fart, kontroll... moro..

P2- her har jeg en dum plan og å løpe på stien, som jeg ikke klarer og gjennomføre, jeg tror jeg skal opp, når jeg skal ned.. og tvinger meg selv til å løpe en annen vei på stien ... får selvsagt ikke kompasset til å "funke".. hvor vanskelig kan dette være egentlig? ... og når jeg skjønner at jeg skal ned og tror jeg har funnet riktig sti gjør jeg en parallell feil som gjør at jeg havner helt feil. .gud så moro dette er!!! Når jeg skjønner ca hvor jeg er er jeg selvsagt langt langt unna posten min..

P3-stien rundt vannet er skikkelig dritt å løpe på, ingen løpbarhet, burde vært merket som steinrøys.. og ikke noe sikkert punkt på sti eller ved vannet og stopp for å ta posten, skrentene får jeg ikke til å stemme, og vips er jeg selvsagt for langt, alt for langt.. og skjønner etter hvert på stier i lia at jeg må være der jeg ca er.. på vei tilbake finner jeg da posten på steinen, og konstanterer for meg selv at jeg kunne sett posten fra steinen men at jeg har gått rett forbi på stien.. er jeg så )=(¤)#(")( dårlig eller hva er dette for noe???

Når man bommer og bommer så mister man all selvtillit og det meste blir bare tungt og vanskelig.. dessverre.. og da blir denne sporten vår ikke akkurat moro... ikke noe man vil selge inn til venner og kjente.. trenger det å være slik? Hvordan kan ting gjøres anderledes slik at man som utøver kan få mindre slike opplevelser? Øve mer sier du? Ja akkurat men hvor lenge har man motivasjonen til å øve når mestringsfølelsen er så dårlig?? Jeg bare spørr jeg så kan du som leser svare?? Jeg forsøker altså å løpe en b-løype.. A-posten P1 finner jeg lett men disse postene skrivebordspostene som ser lette ut er jeg ikke i nærheten av og få til...

P4 - over kollen, selvsagt mer stigning, som var ca 220m (for meg) på 3000m løype.. jada.. slik må det vel også være eller hva?.. kommer over kollen, og skjønner ikke hvorfor kartet er merket forbudt område, når det er ting å styre etter , jeg mener hvorfor gjøre kartet utydelig ved å legg rødraster på det..?? var det noe stort poeng å merke de som forbudt?? Finner posten sånn nogelunde..

P5- bruker kurs og kotene og styrer meg grei kontroll inn i P5. Plukker P6 også greit, og grei kontroll og styring til P7..

P8- på vei oppover møter jeg stier jeg ikke får til å stemme, dvs som ikke er slik på kartet og siden jeg ikke forenkler ved å bare løpe til toppen men forsøker å ha kontroll på stiene så havner jeg selvsagt feil, treffer noe gultområder som heller ikke matcher min opplevelser.. og blir bare gående og gresse og surre, ingen trening, ingen kontroll og ingen moro.. rett og slett kjipt..:( Selv i gangfart så får jeg ikke til ting.. )=(¤)#"(¤.. altså ..

P9- dårlig veivalg og gjennomføring til P9.. istedenfor å oppsøke gjerde og runde kollen vest for å spare høyde så bare går jeg på på kurs ... rett og slett usikker.. ikke noe moro..ikke noe gøy.. knoter jeg ned igjen og finner da ut hvor på stien jeg er og finner posten..

P10- denne finner jeg men på vei inn i posten snubler jeg for Nt-gang i da.. =)(U"#¤=.. ja det er rett og slett kjiptttt...

M - ikke klarer jeg å spurte...

Og jeg som bare har lyst til å være bli og glad.. ha de moro og kose meg i skogen... forslag til hva jeg skal gjøre?? hvordan kan jeg få det mer gøy??

Hadde jeg klart å løpe mer på kotene og "sluppet" stiene hadde jeg helt sikkert ikke blitt forvirret og usikker av de... Hadde jeg opplevd terrenget litt mindre krevende hadde jeg sikkert fått en bedre opplevelse... Hadde man f.eks plassert P3 på kollen øst for vannet istedenfor langs denne grisete stien ved vannet hadde jeg nok opplevd ting bedre... Litt mindre kuppering hele veie hadde sikkert også hjulpet på opplevelsen... og sist men ikke minst hadde bare arrangør merke mellom postene på hvert strekk så hadde jeg kanskje bommet litt mindre eller hva tror du? :) Ha en fin dag i skogen folkens...
Hide comments (3)
Audun B : Hei igjen Bjørn Sverre! Mye bra her også! Lillomarka er krevende, og dette terrenget spesielt, tydeligvis. Det indikerer km-tidene i de andre klassene. Langt over 10 min/km på de fleste. Habile løpere har oppi 12-13 min/km.

start-1: Bra start! Rett i!

1-2: Jaja, her er det vel å skaffe seg et overblikk over kurvebildet, notere at det går ned mot vannet (noe annet ville vært veldig overraskende). Og så følge stier ned mot sikkert angrepspunkt mot post, der stien krysser bekken i søkket syd for vannet. Men det er teori. Praksis i orientering er alltid noe annet. Virker på denne feilen som du ikke har hodet helt med deg ; ).

2-3: Kan være vanskelig å se en post som ligger et par koter opp. Usikkert å stole på det. Bedre å holde kontroll på sikre punkter bortover, som å telle store stup (3 stk) og så se etter søkket etter det tredje stupet, som burde være ganske tydelig å lese (fra godstolen...) Så et par mindre skrenter og opp.

Et annet triks på et strekk som ikke har et veldig tydelig angrepspunkt som dette, er for meg å telle skritt. Burde vel passe deg godt, med din bridgebakgrunn, nesten som å telle kort! Du kan jo teste på ulikt grunnlag og hellning, men det går ca 50 skritt pr hundre meter. 40 nedover eller på stor sti, 60 i motbakke eller tett terreng... Det gir sikkerhet, da vet du omtrent når du skal begynne å speide opp i lia etter posten.

4-7 ser jo ut som en topp periode! Kontroll over toppene!

8: Som trøst: Det er ofte krevende i sånne lysegrønne områder... Og du har jo litt av svaret på å løse ufordringen selv - forenkle. Lese en kombinasjon av sti, retning og høydekurver. Passe på at du ligger på den store stien oppover, følge svingen og havne på den lille toppen, etter at stien har kommet opp av et ganske tydelig søkk. Så retning på kompass mot den tydelige toppen av kollen med tårn eller mast. Der havnet du jo etter en omvei i det grønne, siste biten fra masten til post går jo bra!

Siste postene er jo bra treff.

Så her er det fugl og fisk! Min tese er at du har gjort mye bra i en rekke løp nå, så kommer smellen i et terreng som krever mye påpasselighet og planlegging. Du vil mer enn du har kontroll på i starten av løpet. Sånn er det i denne læringsprosessen - to skritt fram og et tilbake, sånn har i alle fall jeg hatt det hele veien! Hatt et par gode løp, så smeller det til med en stor feil igjen! Bare å trene videre på basisferdigheter - retning, avstand, kurver...

Vi sees på neste løp! Da skal jeg prøve å holde kontrollen!

Hilsen Audun

Morten Tangen: Morn Bjørn Sverre
Mye bra tips fra Audun her. Tror som han at forenkling, bruk 5-10 sekunder mer på veivalgene og bestem deg for hvilke ledelinjer du skal bruke og litt skrittelling hadde kunnet hjelpe litt på her.

Men som en "trøst" så har vi alle sånne dager. Jeg hadde min runde på Follokarusellen på Onsdag, der jeg følte alle strekkene endte i en større eller mindre bom. Da er det bare å glemme det og se fremover mot neste løp.

Morten
bgulheim : Tusen takk for gode og konstruktiv tilbakemeldinger! Det er helt herlig at dere tar dere tid til å skrive, det motiverer for å få til noe av det dere sier neste gang som alt er imorgen, vi sees da! Takk :-)
Post new comment
Save
 
TourOfLillomarka Vårløp6 150601 ÅpenB 3km (01/06/2015)