Treningstur H17B KM Lang fra 2014 (31/05/2015)
Category: Trening
Map/area: Follo Smerta
Organiser: Egentrening
Country: Norge
Discipline: Orientering
Distance: 5.75 km
Time: 63:35
Average HR: 141
Maximum HR: 175
Interessant!! :) Egen treningstur - ville teste H17B løypa som jeg selv la til KM Lang i 2014, her hadde jeg "synfart postene" og lagt strekkene og alt ifjor, og spennende og se om jeg fant flyten. Jeg syns alltid det er litt ekstra utfordrende å løpe uten poster/merker ute, men som sagt- denne løypa la jeg selv så jeg burde vel fikse det :)(...

Finner ihvertfall starten greit :) og P1 strekket, velger jeg å løpe gjennom terrenget for å få litt mer teknisk trening.. Jeg har sånn nogelunde kontroll og går nokså greit i posten.

P2 - her skjer det noe interessant. Jeg forveksler et åpent område Nord for stien og vips er jeg på skovtur. Forveksler stein og grøntområde som ligger syd for P2.. kommer inn i det difuse område (som jeg ikke husket som så difusert under løypleggingen ifjor - rart :) ) .. Skjønner at jeg er feil, forsøker å finne noe å ta meg inn på.. .snur rundt igjen. og går vestover, når jeg treffer de 3 steiene så skjønner jeg hvor jeg er og bestemmer meg for å ta P2 igjen for det går opp for meg at jeg må ha vært feil. Da går det greit å finne P2.. :)

P3 burde jo være en grei reise sydover men når jeg treffer bekken og tror jeg treffen den øst for posten så løper jeg feil vei på den utydelige bekken. Når jeg får kontakt med hjelpekurvene skjønner jeg at jeg har løpt feil vei og tar meg greit til posten.

P4 - her velger jeg og dra over kollene øst for den stien som var merket i terrenget under løpet for å få litt teknisk kotetrening, "koser meg " med full kontroll.. og forsetter mot posten. Runder og finner skrenten til P4...

P5 - burde være enkelt å gå på nordpila men tydeligvis fikser jeg ikke det akkurat i dag, kommer en kote for lavt ned, skjønner at jeg er for langt, forsøker å ta meg inn og gå en kote opp, snur og forsøker å finne steinen men er nokså raskt tilbake til start.. - moror dette her.. :) Med litt bedre retning og en kote opp går jeg greit i posten.

P6 - lol, her klarer jeg ikke finne riktig post en gang :), jeg må le litt av meg selv.. Men skjønner på vei til P7 at jeg var feil men velger å forsette.

P7- Denne finner jeg greit ihvertfall :)

P8 - Blir en litt sving her også men finner da posten. P9 - transport. P10 - god kontroll og koser meg med kotene.. P10 - velger høyre rundt for å få avsluttet med stiløping på økta.

Interessant å bomme så fælt etter at jeg synsfarte og la løypene ifjor. Dette viser bare at man har mye og ta tak i ... men jeg koste meg de gangene jeg hadde kontroll og viste hvor jeg var... Ha en fin dag i skogen folkens, det skal jeg alt imorgen. :)
Hide comments (2)
Audun B : Artig at du er ute og trener så målbevisst, Bjørn Sverre! Nå legger du grunnlaget, ute og sliter på kotene og retningene. Litt opp her, litt høyre der, små nyanser som utgjør hele forskjellen! Stå på videre, dette blir det o-teknisk forbedring av!

2: Her har du jo god retning, men går av kursen fordi du blir forledet av åpent felt før posten. Dette hadde jo ikke skjedd med merkede poster.

3: Retningen mot post 3 er god første gangen, når du går ut fra feil post 2. Men andre gang mot 3 er det jo ikke en nøyaktig kompasskurs. Trene litt kompassløping? F eks lage øyer på kartet. Kan fikses så enkelt som å klippe noen hull i et ark og legge det over kartet. Løpe på kompass fra øy til øy...

5: Denne feilen kjenner jeg meg godt igjen i. Du skal en kote opp, fra innunder en skrent. Lett å havne litt for lavt, ja.

For øvrig mye bra løping med kontroll på høydekurvene her, som du nevner selv!

Kos deg videre langs kotene, hilsen AudunBjørn Sverre Gulheim : Takk, Audun, ja kursen andre gang ut fra P2 var ikke så bra som første! Må skjerpe meg der. Og forvekslingen på P2 er menneskelig føler jeg for slik små åpne områder ser veldig lik hverandre og var nokså nære.. Til P5 får jeg unnskylde meg litt til når du sier det at jeg løp med et moskva kompass, som ikke er det vante Silva sektorkompasset jeg løper til vanlig med. Jeg ville ikke fokuser på sektorer men mer bruk kompasset til å sentrere karte og derfor trene mer på kartlesning. Skjønte vel egentlig at jeg var litt feil på P6 - som du nevner, dette hadde ikke skjedd med poster. Men jeg koser meg definitivt mer med kotene nå enn før.. heldigvis.. Vi sees i skogen folkens!!
Post new comment
Save
 
Treningstur H17B KM Lang fra 2014 (31/05/2015)