Follokarusell 2015 H50 4,1km (27/05/2015)
Category: Konkurranse
Map/area: Follo Drøbak Seierstenmarka
Organiser: Måren OK - http://nesodden-orientering.org/
Country: Norge
Discipline: Orientering
Distance: 5.3 km
Time: 48:53
Average HR: 165
Maximum HR: 176
Mye bra i dag... jeg kom godt i gang...

P1- P2 og P3 plukket jeg med okey fart og kontroll. Jeg valgte høyre til P3, noe jeg er litt usikker på ..

Møtte Audun på P3, og mannen bare forsvant ut i bushen igjen.. hyggelig møte. :)

P4- her fikk jeg god kontroll etter kraftlinja og styrte rett i posten, bra strekk for meg.

P5 - her kommer jeg litt langt syd men tar meg greit inn på steingjerde ved stien og klarer nokså greit å bruk kotene til å få posten.

P6 - På vei til P6 var jeg sliten og sleit litt med veivalget, jeg fikk for meg at det var lurt og løpe rundt kollen nord, hvilket det selvsagt ikke er. Jeg burde tatt øst i stikrysset og rundet kollen syd. Når jeg i tillegg bommet på posten og gjorde en paralellfeil i skrålia til kollen ble det et drøyt tidstap... :)

P7- var så sliten at jeg ikke orket å løpe venstre, jeg bare sklei opp til vannet høyre og derfor høyre rundt, bommer litt på posten også da en løper foran meg var kledd i o-postfarger! :).

P8-hadde fått igjen pusten litt og fulgte planen og gjennomførte bra men begynte og merke kjøret, slik jeg følte det. Går dog rett i posten med god kontroll

P9-her havner jeg en kote eller 2 for langt ned, jeg prøvde å unngå akkurat det men klarte det altså ikke.. vel vel..

P10 - fikk selskap med Stein over til P10 og var så sliten at jeg knapt orke følge han.. Vi fant posten greit.. med god retning... :)

P11- jeg var svimmel på dette tidspunktet og løper inntil gjerde ut vekk fra det uten den kontrollen jeg burde ha, knoter meg til posten ..huff :)

P12- bommer på denne også , jeg er for sliten og forveksler ting og klarer ikke og komme inn godt inn på kartet, selv om jeg står og ser tennisbanen så blir det nølende og knot...

M- spurten var ikke alle verden heller.. . men men

Jeg for kose meg med at jeg bommer og da løper godt under 1 time på en 4km+.. :) det var en gang for ikke så alt for mange år siden at dette hadde vært temmelig sci-fix... for meg :)
Hide comments (3)
bjørn henning grandal: Jeg er imponert. Veldig bra orientert. Kan ikke si at du begyner å bli god lenger. Du er god allerede. Gleder meg til å se deg op toppen av resultatlistene i O-ringen!
Bjørn Sverre Gulheim : Takk - Bjørn H. .. jeg har merket at jeg har skjønt litt men det er mye rufse tufs enda.. og jeg bommer godt. Men - jeg har begynt og merke hva dere andre snakker om når dere ser koter i terrenget.. det har skjedd noe i knolle og la meg håpe at dette - is a part of - en utvikling som gjør at jeg blir en fullblods o-løper etter hvert. :)
Audun B : Ja, nettopp! Det er vel først og fremst kurveforståelsen som blir bedre etter hvert på kartlesingen (pluss tolkning av vegetasjon). Det merker i alle fall jeg, på min 5. sesong som aktiv O-løper. Det hjelper enormt på sikkerheten i terrenget å bli bedre til å oversette det todimensjonale kartet til 3D-virkeligheten rundt deg i skogen. Og vice versa. Å se rundt seg og oversette det til 2D for å se hvor du er på kartet.

Jeg kjenner igjen den Sci-Fi-følelsen du snakker om! Husker min første sesong i 2011, da jeg løp et løp på Grefsenkollen på bort i mot 2 timer. Dro tilbake og løp samme løypa igjen noen dager senere, og brukte fortsatt en og en halv time, selv om jeg kunne alle strekkene! Skjønte ikke hvordan det kunne være mulig å løpe den løypa på under en time!

Og enig med Grandal - du har vist mye god orientering i det siste. Nå gjelder det å luke bort de store feilene som trekker ned totalresultatet - det samme jobber jeg med. Så aktivt som du analyserer løpene og valgene underveis, så vil du finne feilkildene og kunne trene teknisk i terrenget for å forbedre deg på disse punktene!

Vi snakkes, ja!

Post new comment
Save
 
Follokarusell 2015 H50 4,1km (27/05/2015)