Pinseløp Kongsberg 2015 søndag 0524 H17B 3,7km (24/05/2015)
Category: Konkurranse
Map/area: Buskerud Kongsberg Heistadmoen NordVest
Organiser: Kongsberg OL - http://www.kolweb.no/
Country: Norge
Discipline: Orientering
Distance: 4.79 km
Time: 36:09
Average HR: 161
Maximum HR: 177
It's aint over before the fat lady stops singing.. eller noe i den stilen, det ekke over før det er over.. og bomme på målposten er ikke daglig kost heldgivis.. :)

Fint løp i lett duskregn, heldigvis ikke noe problem for meg med regn men føler med alle de som bruker briller etc..

P1- klarer og gjennomføre greit til P1, litt nøling blir det ved kryssingene av skiløypene men får tatt meg inn og kommer greit i posten.
P2- her ble det stigning opp og jeg velger rett over og treffer rett i skisporkrysset. Dropper innom skiløypa og kontrollere mot stier og myrer, nøler litt ved kryssing av åpen myr rett etter vei da stien var utydelig og lå med stein underlag. klarer ikke helt og treff rett i på retning, får en liten 20sek sving, tiden går fort når man nøler og ikke treffer rett i.
Til P3 løper jeg bra.. jeg finner en god trase ut av posten og opp på stien følger denne et lite stykke, knekker inn og følger lia til jeg svinger pent vestover.. kontrollerer mot dam og rett ned via stien og inn i skiløypa og rett ned og grønnmyra og inn i posten. Bra! Bare nest beste strekktid på til P2 og P3 men pga av totaltpakk tar jeg ledelsen i klassen. Og den holder jeg til jeg "besvimmer" på vei til målposten!! :)

P4 - en liten tur bort skiløypa, rett i dråget og rett i posten. P5 - kurs kontroll med høydepkt med stien, rett i gulmyr 1 og gulmyr 2. Liten vingling inn i dråget men får raskt kontroll og kjemper meg opp og rett i post, greit nok!

P6 vurdere jeg rett over men løp venstre rundt. Kunne faktisk løpt strekke enda bedre ved å gå rett øst fra P5 under skrent og rundt inn i lysløpa og rett rundt, hadde spart enda mer tid og kraft på det veivalget. Men greit det jeg gjorde. :)

P7 - begynner og bli sliten merke jeg og det går ut over det o-tekniske, har hatt god kontroll til å men på vei til P7 nøler jeg ned og vingler til slutt venstre, innom åpen gult som jeg ikke hadde trengt og en liten sving vest/sydvest for P7 før jeg roter meg inn i myrdraget i postsirkelkanten nordvest for P7 før jeg til slutt tar posten. Det koster fort 1 min på nølingen og all vinglingen og til slutt selve postplukkingen.

P8 - noe bedre kontroll til P8, kurs og tar meg inn på steiner ved myra og finner posten nokså greit. Kommer kanskje litt langt øst?? Men leder løpet enda. :)

P9 - litt dårlig retning og tar meg inn først når jeg står på den lille stien vest for P9, tar den rett i posten men jeg merker at jeg er sliten og ikke har samme kontrollen under første 2/3 delen av løpet.

Men så skjønner dere, tror dere de siste postenes vingling og nøling advarte meg nok til at jeg kunne skaffe litt mer kontroll, neida. Nå skulle jeg liksom gi gass andre veien, oja hvordan gikk det. Jeg løper ut på sti, forveksler sti/veien mot stadion, gjør ikke min vanlige kompassskjekk og vips beinflyr jeg i gal retning. Etter hvert går det opp for meg at jeg løper feil , hiver meg inn i skogen og vingler til slutt ned på veien som gikk til start, da før jeg kontroll men da ternger jeg nesten 2min fra det stedet jeg er til posten.. )(U#Wdf :) er det mulig, med 3min bom til målposten, det er vist det. så da må jeg ta det med et smil og fortjent konstatere at jeg tapte klassen min med 40sek, og beste tid i løypa vår (Dir B/H17B og D17B) med 1.20min. :) Hadde ihvertfall muligheten etter mye bra løping, så det tar jeg med meg.

Skal jeg komme virkelig ned, så kunne jeg spart 10sek til P1, 20sek på svingen til P2, null å spare til P3 og P4 ( jeg er ikke bedre enn det), til P5 - 20sek på nøling og bedre kontroll på siste del av strekket, bedre fart og mindre nøling. 20sek på mer direkte ut til skiløypa rundt via skrenten øst for P5 på vei til P6, ca 1min til P7, 10sek til P8 med litt bedre retning. 30sek til P9 og 3min til P10. Og poenget mitt er? :) Joda hvilken km tid hadde jeg da kunne fått med MAXING på alle poster.?? Skal vi se.. ca 5.50min-6min bedre tid. la oss si 30min blank som da hadde gitt... km på 8.07min - som en slags makstid om alt hadde godt bra.. :) Nå hadde jeg selvsagt ikke klart denne km tiden i H50 men man kan drømme, må vel starte med å drømme om å finne siste post bedre. Ha en flott dag i skogen ... og gjerne lyd om du har noe på hjerte. :)
Hide comments (1)
Terje Mathisen : Her var det mye bra, og god selvinnsikt. Jeg hadde samme strekket som deg fra din 4 til 5, veivalget ditt og gjennomføringen er helt ok.

Megatabben til mål er slikt man kan humre over 10-20 år fra nå. :-)
Post new comment
Save
 
Pinseløp Kongsberg 2015 søndag 0524 H17B 3,7km (24/05/2015)