Blåveissprinten Fredrikstad OK (11/04/2015)
Category: Konkurranse
Map/area: NO Østfold Østsidenmarka Bjørneklova 2015
Organiser: Fredrikstad SK- Orientering - http://www.fsk.no/or
Country: Norge
Discipline: Orientering
Distance: 5.57 km
Time: 47:30
Average HR: 162
Maximum HR: 178
Hmmm.... dårlig dag på "jobb", det var lite som funket bra.... dessverre..

P1-Planen til P1 var å finne husene og fange posten via hjørne. Dette går sånn nogelunde, jeg er litt vinglepetter og klarer ikke presse i rktig retting inn i posten, nøling og vingling gir et tidstap på 15-20sek.

P2- kurs og ta meg inn på skrenten i forkant, jeg ser ikke skrenten men klarer og identifiserer steinen, og derfra fanger jeg posten. Retning og nølingen (synes som det røde) vurderer jeg til ca 30sek. tidstap inkl svingen til steinen. Steinen som jeg var bortom var merket med hvit bånn - dette fikk meg til å tro at dette var postmarkering til posten min. Sløvt!

P3-Her vingler jeg og gjør ikke ting enkelt nok, dessuten løper jeg meg litt fast i det grønn, burde løpt mer sydøst fra posten direkte og over på det åpne og sikte mot huset. Det ligger selvsagt en post på steinen jeg svinger innom, som jeg ikke burde brydd meg om, skulle sjekket postbeskrivelsen bedre og brukt huset, sløvt! Veivalget, svingen inn i posten på steinen og dårlig oversikt/plan koster 1 min.

P4-Her gjør jeg mye bra på retning, klarer ikke se det mørkegrønn og når jeg er inne i postsirkelen rett nord for posten og ikke har kontroll får jeg en bom på nesten 3min, 2min50sek. Kartkontaktfeil.

Akkumulert P1-P4: 4min40sek!!

P5-Rett i P5 med kontroll.

P6-Nølende retning og litt vingling inn midt på strekket.Tar meg inn etterhvert, nøling 20sek.

P7-Løper nesten gjennom posten min uten og se den, bommer 1min og 40sek. inkl vannlating.Uflaks? Dårlig kartkontakt?

P1-P7 akkumulert 6min og 40sek!! Og mer skal det bli desverre :(

P8-P10 Løper jeg greit til, har litt heng på noen som jeg løper forbi mellom 8 og 9 og fra inn til 9 etter runding ved jordet. Jeg møter disse på tur til P10 så jeg var en del foran, mao jeg løp bra på disse strekkene.

P11-Her klarer jeg IGJEN og la meg distrahere av andre, ei dame i D40 som jeg tror har kontroll, drar meg sydøstover. Og jeg får det for meg at jeg skal til en skrent og det blir bare rot. Jeg burde kunne løpt strekket på under 3min og bruker godt over 4min. 1min30sek bom.

P12-Om mulig blir det enda verre til neste post, jeg løper alt for fort inn i skogen, dårlig retning og null kontroll. Presser fremover i den retningen jeg tror og når jeg endelig tar meg inn så står jeg NordØst på kollen.. helt sløvt. På vei tilbake nøler jeg for jeg klarer ikke lese meg godt inn. Bruker ekstra tid på å finne posten i skrålia ovenfra. Posten ligger selvsagt under skrent. 4min bom.

P13-og inn til mål. Jeg blir tatt igjen av Erik Nordhagen på vei opp til P13. Løper dårlig og har får litt forsprang, på vei til P14 så surrer jeg også og han kommer et godt stykke før meg. På veil til P15 kaster jeg på litt og klarer og komme inn til siste post og forbi i spurte. Ikke at det har stor betydning når man er slått med x min anyway...

Dårlig dag på "jobb" og ca 12 min bomming totalt. Det mest postitive jeg kan si må være postensialet, for å si det slik. Føltes som om dette hadde vært det dårligst løpet av 10 forsøk på samme løp, men men man vet jo aldri om jeg ikke kunne klart og rote det til enda mer. Men føles ut som dette var maks dårligste nivå pt ... Så får vi se om jeg klarer å løfte meg neste gang jeg skal i skogen....

Om jeg "fjerner "gigabommene", dvs til P4 -2.50min (når jeg ikke ser det grønne og løper gjennom postsirkelen og ut) og til P7-1.40min (når jeg nesten på grunn av uflaks ikke har sett posten etter å ha "stått på den"), P11-1.30min(stoler på meg selv og ikke på andre og leser postbeskrivelsen bedre) og ikke minst retningsproblemmene til P12-4min ... og sier at jeg PT må leve med alt det andre som nølingen, og småproblemer nesten hele veien, så ville jeg løpt ca. 10 min fortere og ville kommet greit under 10 på km og kunne konkurrert med Ivar M og Knut B tider. For tygge på potensialet.. ta lærdom av det og bare jobbe videre og tro på den BHG sier - dette kommer Bjørn :) jada mulig det men kanskje "kanskje" jeg er litt utålmodig og vil være der før? :)
God tur i skogen folkens, i dag er det nytt løp og ny mulighet til å finne postene.
Hide comments (1)
Audun B : brukbart dett her, vel? Har ikke du stort sett løpt B-løyper tidligere- hvor du blir fanget opp når det går for langt forbi posten. Nå må du fokusere mer på avstand til posten, finne sikkert punkt i nærheten av postringen og angripe derfra. Hva med skrittelling når du er på vei mot en post på kompasskurs i litt diffust terreng, uten noe som fanger opp hvis det går for langt? Kult at du er over på A-løype!
Post new comment
Save
 
Blåveissprinten Fredrikstad OK (11/04/2015)