Asker Gateoløp 150108 m/Fossum/Tyrving (08/01/2015)
Category: Konkurranse
Map/area: Akershus Asker sentrum
Organiser: Asker / Fossum / Tyrving - http://asker-skiklubb.n
Country: Norge
Discipline: Orientering
Distance: 5.23 km
Time: 29:46
Average HR: 147
Maximum HR: 179
Gateoløp i asker, takk til klubbene Asker, Tyrving og Fossum så står som samarbeidene arrangører. Kanskje et tips til arrangøren er å anbefale og nesten pålegge bruk av lykt og refleksvest? Med en løp i et såpass trafikkert område i mørket syns jeg det personlig.

Planen min av å få en høykvalitetsøkt, høy intensitet, stor fart og litt stress siden man må følge med på kartet. Og det lyktes bra for meg.

Kartet deles ut på forhånd, hvilket jeg liker for da får man automatisk større fart under selve løpet, siden man trenger noe mindre stopp/rolig løping for å komme på kartet.

3,4km i sentrum av asker med mye trafikk og knoting var det som ventet oss, det var også nokså utstabilt løpsunderlag, alt fra broer med jernrister til speilblanke bakker med is. Vel, god trening fikk vi nå.

Jeg tok det litt med ro til første, for å kjenne på dagsformen, valgt mest mulig rett på som var litt mer knot en rundt høyre. Til P2 skulle vi over jernbanen og knot oss skikkelig inn i et område hvor man møte løpe rundt, her møtte jeg folk som ikke løp inn den veien jeg løp så jeg lurer på hvordan de tok seg inn til posten, er det noen som ser alternativer til mitt veivalg til P2? Ut fra P2 får jeg dagens tabben, her løper jeg på meg 45-50sek bom fordi jeg ikke har god nok kartkontakt og løper alt for langt rundt. velvel dette var det eneste store som skjedde så man får vel leve med det. Men uten denne bommen burde jeg greit kommet nedpå 28tallet, ser at Leif Størmer passerer runding på langløypa på 24min og han hadde da forsatt igjen i sløyfe på 2,4km så det er et stykke frem kan man si :)

Til P3 var jeg oppe i under 4min på km fart et del av strekket, siste biten rundt huset og inn i posten. Til P4 måtte jeg spurte midtveis i strekket for å rekke å krysse bilveien på grønn/rødt mann på lyskrysset. :) og opp bakken til P4 var det helt speilblankt og jeg følte med de som løp uten piggsko, slik som Arnesen.

Til P5 valgte jeg rundt høyre, dette var nok ikke så lurt da kartet ikke stemmer helt, de har satt opp en ekstra gjerde, nordvest for posten (der trakket mitt er rødt) jeg kom meg forbi men det var definitivt i overkant knotet og komme inn fra denne siden.

Til P6 var det utfordrende fordi det huset jeg har grått over ikke FINNES. Og det er ikke så lett og ha stålkontroll når hus mangler. Derfor denne røde streken mitt i strekket, det er mulig lokalbefolkningen viste om dette men når de først tegner rødskravert på litt av område så dekk gjerne hele på noe vis, vel dette medførte bare litt nølling, som sikkert var likt for all.

Ut av P6 får jeg følge med en løper fra Fossum som holder god fart. Jeg bestemmer meg for å dra samme vei som han og blir liggende i dragsuget sånn 10-15m bak og løperen løper ikke fra meg men jeg klarer heller ikke øke fart noe særlig slik at jeg tar innpå, jeg er litt redd for å stivne, men på slutten av strekket over til P7 så har jeg fått kontroll på kropp og kart og er inne likt i P7 som han, det er løse EMITer noe som gjøre at man taper bitte litt på å komme rett inn i posten bak en annen fordi EMITen gjerne beveger på seg og er vanskelig å få tak i. På vei til P8 skjer det samme, jeg klipper sekundet bak, men når vedkommende løper venstreveivalgte bestemmer jeg meg for høyre. Like før høyresvingen inn til sluttstrekket løper jeg fra høyre inn foran han og når jeg legger på skikkelig med KØL så går det unna, og denne spurte medfører at jeg kommer HELE 2 sek foran Bjørn-Willy :) Som Northug ville ha sagt det, knus seier. :) Neimen, det er fint for meg å kjenne at jeg har fått vesentlig større fart og kan holde trøkket på en helt annen måte en tidligere, men så har jeg også trent godt i lengre tid, i praksis springer jeg en halv mil om dagen og har gjort det i siste 2-3månedene. Vi snakker tidlig 20årene i alder siden jeg var i bedre form enn jeg er nå. Så får vi se om jeg klarer og holde meg skadefri og opprettholde trøkket fremover :)
Hide comments (2)
Bjørn-Willy: Vurderer å legge opp nå, ja ....
Bjørn Sverre Gulheim : Hjelper det noe hva jeg sier? LOL, det blir ikke mange løp jeg slår det i for å si det slik, jeg er imponert over deg og farten din, du er da ikke så rutinert, hvor lange har du løpt o-løp?? Men det var knusende overlegent denne gangen i favør meg :) og hadde jeg bare klart og knote enda mer på målstemplingen så hadde du hatt meg med et par sek, fikk kommentarer av en kar i den jeg forsøkte og stemple inn: "Håper du for din skyld ikke taper med et sek" - for han syns nok jeg knotet fælt.. lol :)
Post new comment
Save
 
Asker Gateoløp 150108 m/Fossum/Tyrving (08/01/2015)