ÅbN&FC #5 (29/01/2013)
Category: Competition
Map/area: Syverud
Discipline: Natt individuell 5,3 km
Distance: 6.42 km
Time: 43:37
Oppmot 15 cm våt nysnø der hvor det var åpent, men kjapt og fint ellers i skogen. Startet seint og fikk raske tråkk mange steder. Presset ikke helt maks fysisk.

Liten unødvendig bok på 2 (ca 15 sek) og sneik meg rett forbi 3 uten å se detalj eller post (ca 1 min). Vrient å finne noen god trase ut av 5, og både dårlig veivalg (?) og bom (ca 1 min) på 8. Bra derfra og inn selv om jeg tapte litt til de andre gutta til 13.
Hide comments (2)
Knut W M : Hei, er som kjent litt over middels interessert i veivalg og o-strategi. Tillater meg derfor å kritisere dine valg i overnevnte løp.
1. Bør ha siktepunkt hårfint til venstre pga det åpne området vest for posten. Bør ta posten nedenfra (litt til venstre) pga at postdetaljen er søkk og det finnes skrenter og steinur før posten. 3. Bør bruke vegetasjonsgrensa inntil bekken som angrepspunkt, bør ligge hårfint til venstre for streken i siste del inn mot posten. 4. OK. 5 OK, riktig å legge inn en hårfin høyresving pga ryggen. 6 OK. 7. Bør ligge litt lenger til venstre for å få slakere terreng og inngang via gjerdehjørne. 8. Feil veivalg, men også feil strategi når du først velger rett på, da burde du løpt via kraftlinjemøte for å få sikrere inngang. 9-14 OK. Konklusjon, selv om GPS-sporet bekrefter at du er en meget god nattløper, gjør du fem (enkle?) strategifeil, og jeg tror at noen av disse er direkteårsak til flere av tidstapene dine i løpet.
Anders Nordberg : Hei Knut - morsomt at du kommer med noen kommentarer til veivalga mine.

Jeg må vel si meg enig i mye av det du skriver. Det er mye info på kartet som jeg ikke har orientert på, men som kunne vært nyttig å bruke underveis for bedre kontroll. Jeg tror man alltid løper raskest når man har kontroll på hvor man skal, og mange av detaljene du nevner ville nok hjulpet meg.

En liten kommentar til 2.posten så ønsket jeg nok å legge meg på oversiden av skrentene / steinområdene litt for tidlig, for så å følge denne linja til jeg møtte posten. Søkket før posten var tydelig, og at jeg vinklet ut til høyre derfra var bare tull av meg (kan ikke ha sett på kartet). Detaljen er forresten høydepunkt og ikke søkk, selv om det kanskje ikke betyr så mye.
Post new comment
Save
 
ÅbN&FC #5 (29/01/2013)