Jukola 4. osuus (17/06/2023)
Category: Competition
Distance: 8.92 km
Time: 52:12
Gikk ut som nr 10 etter en litt under pari natt. Litt røffere forhold enn arrangøren hadde sett for seg gjorde at teten også lå litt bak stipulert, så ble lysere forhold enn jeg hadde håpet på.

S-1: Føler meg ganske klar og forberedt på at det kan bli en diffus førstepost. Fikk også det, og prøver å lese en del kart. Tenker at jeg skal se stupet til venstre med en gang, runde det mellomgrønne og så løpe på kompasset. Blir litt for opptatt av å runde det grønne og kommer derfor ut av kurs. Treffer de store steinene, men evner fortsatt ikke å korrigere. Ser til slutt en post og løper til den, men den har feil kode. Blir egentlig litt reddet av løpere som er på vei ut av posten.
1-2: Grov kurs og løper litt på ryggen til han foran. Innser deretter at jobben må gjøres selv, og har bra kontroll på kurvene inn mot posten.
2-3: Havner bak BJ på veien, men bruker ikke lang tid på å passere han inni skogen. Har hatt lengre løpsvei så er bare å ta første indre og si takk og farvel. Løper fint på retning gjennom kanten av det grønne og videre mot posten.
3-4: Skjønte ikke alt inn mot posten og stopper opp i 10 sek og leter på en stein som ikke er på kartet rett i forkant.
4-5: Greit der jeg har god kontroll.
5-6: Gjør det enkelt og har fortsatt god kontroll.
6-7: Ganske fin trasè synes jeg og ligger fint i forkant. Bra retning inn mot posten.
7-8: Litt dårlig retning, burde ligget under streken opp søkket.
8-9: Finfint
9-10: Skammelig dårlig retningsløping etter veien. Habilt over myra og forenkler ved å ta kanten av det lysegrønne.
10-11: Det hvite inneholder overraskende lav skog, men har erfart det tidligere med Jussi som synfarer så ble ikke veldig satt ut. Ikke helt sikker på om posten ligger i et søkk eller på en rygg, men det går bra.
11-12: OK
12-13: Ok.
13-14: Grei løping stort sett, men skjønte litt inn mot posten. Ryggen i det mellomgrønne synes jeg besto av åpent terreng med en stein på. Skulle gjerne vært i dette området igjen.
14-15: OK. Mye tråkk.
15-16:ok
16-17: Greit veivalg tror jeg. Bra kontroll inn mot posten med ryggen +høydepunkt og stein.
17-18: OK, litt stor bue men var mye tråkk der så burde ikke være så gærnt.
18-19: Mye fin retningsløping og fornuftig å dra via dameposten på den store steinen i det lysegrønne. Jobber bra med kompasset derifra, og treffer den hvite kollen fint. Deretter litt smånøling inn mot posten, men absolutt brukanes.
19-20: God kontroll med nese+høydepunkt og ryggen som peker inn mot posten.
20-21: OK, litt treig.
21-22: Optimaliserer bra mot veien. Løper opp ved siden av ryggen, og banker påm kompasset videre. Klarer også å løpe litt skikkelig på kompasset her.
23-mål: ok

Greit fornøyd med egen etappe. Ikke så sprek som jeg hadde håpet, men gjør mye bra teknisk etter 1. post. 5 år på rad med topp 7 etappeplassering på jukken er jeg også happy med. Men har fortsatt en del å gå på ift Bjørn som har 8 topp 10 etappetider, jeg står kun med 5 totalt der også.
Ellers blir laget nr 8. Absolutt potensiale til å kjempe om pallen, men 3 groviser koster oss tilsammen 12-13 minutter og da blir det veldig vanskelig. Artig uansett og mye god løping av laget også! Jukola er høytid og det ble en fin avslutning på den internasjonale stafettkarrieren for NTNUI. Takk for seg!
Show comments (0)
 
Jukola 4. osuus (17/06/2023) Jukola 4. osuus (17/06/2023)