Tiomila 5. etp (20/05/2023)
Category: Competition
Distance: 10.18 km
Time: 60:44
Siste tiomila for NTNUI. Meget spesiell oppladning, der jeg fikk corona et par uker i forkant og sa fra meg plassen. UK mente at det var best å avvente, så da gjorde vi det. Kom meg litt i gang en uke før tio, og kjøre en lett hardøkt tirsdagen før. Fikk en reaksjon på onsdag og kjente meg ordentlig syk. Var da igjen sikker på at det ikke skulle gå, men ga det et siste forsøk torsdagen før. Gikk relativt greit, selv om formen var svært lite å skrive hjem om. Bestemte oss for at jeg skulle løpe så fremt jeg ikke ble dårligere. Endte med et hovent kne etter løpet, og det ga enda mer usikkerhet. I tillegg var det veldig lite trivelig å måtte holde spurven på pinebenken. Hadde virkelig unnet han å løpe, og kjente mye på dårlig samvittighet samt at jeg var frykelig usikker på egen form. Hadde også knapt fått testa nye lykta, men prøvde å justere den best mulig under samlingen sånn at den skulle sitte bra. På morgenjoggen før løpet var heldigvis kneet og formen relativt bra, så bestemte meg for å løpe. Lørdagen var som vanlig fryktelig lang, men damestafetten hjelper alltid litt på nervene. Synes det så krevende ut, men tenkte at det var en fordel når jeg var i dårlig form.

Når stafetten var vel i gang, gikk det akkurat som planlagt, Ulrik og Eddy gjorde jobben og Mats var iskald og fikk moona. Perfekt, var da ganske sikker på å gå ut i tetklynga. Jogget rundt og prøvde å forberede meg mentalt. Fryktelig nervøs, så måtte få en klem av Mats før start. Ellers pratet jeg ikke med noen siste kvarteret. Nervøsiteten gikk litt over til å bli gira før start, og var nøye med å teipe lissene, sette på lykta ordentlig og ta en gel rett før start.
S-1: Rett opp slalombakken, ikke akkurat starten jeg håpet på, men kjenner ganske fort at tempoet til Anton Kuukka og Kornelius KL er overkommelig. Rett-på virker ganske åpenbart når jeg løper, og gjennomfører greit. Merker at lyset fra lykta peker litt rett-ned, og jeg får gjenskinn i kartet. Ikke helt optimalt. Ellers sitter lykta heller ikke optimalt på hodet, heller ikke optimalt, men forsøker å legge vekk de tankene. Jobber sånn passe bra med kompasset inni første, og merker at de foran løper i samme retningen. Nøye med å ha kontroll på kurvebildet på stien før posten. Fin start.
1-2: Bevisst på at jeg skal legge meg til venstre for streken for å få stien. Løper etter TP, og ser de andre lenger til høyre. Treffer stien fint, og skal ta av i stisvingen. Litt nervepirrende når resten bare fortsetter, men stopper helt opp og tar en nøyaktig kurs. Har sånn noenlunde kontroll på kurvebildet også, og får posten fint.
2-3C: Innbiller meg at forrige post var gaflet siden jeg følte mange bare fortsatte på stien (KKL gjorde det og bomma), så tenker at de bak meg nå har samme gafling. Litt overrasket når vi spres i vifteform, og klarer ikke helt å stole på egen orientering selv om jeg har kontroll på skrenter og søkk underveis. Blir kanskje 10-15 sek.
3C-4C: Usikker på hva jeg driver med her, men knoter litt med lykta og sklir ut. Tenkte å løpe under skrentrekka, men ender alt for langt ned. Skjønner det flater ut, og tar meg greit inn. Deretter skal jeg opp på platået og finne høydepunktet før posten. Tolker ryggen som høydepunktet tror jeg, og får en bom.
4-5: Ganske fin retning, men feiltolker skrenten til å være den nord for posten og tror jeg skal bare opp søkket i posten. stopper opp i rimelig tid, og får hjelp av KKL til å finne den.
5-6: Bra utgang, og passelig kontrolll oppover i lia tror jeg, husker ikke helt hva jeg fikk.
6-7: Får bedre tak på kurvene her. Ligger i søkket ned fra posten, krysser stiene og løper nedenfor den bratte kanten til slutt. Fin kontroll sammen med KKL.
7-D8: Litt for passiv i rygg i starten, og blir med rett-på, burde dratt stien. Fornøyd med å dra stien ned fra lia, men litt for sløv med kompasset inn i posten. Tar meg inn på steinen ganske kjapt.
D8-D9: Føltes åpenbart å ta stiveivalget. Får en liten smell på stien, men går heldigvis slakt nedover så får hentet meg inn igjen. Tar i svingen, og stempler på en post på skrenten med en gang for å stresse de andre. Klarer ikke å løpe bra nok på kompasset og får en ny sving.
D9-10: Sjekker kompasset, ligger på kanten og følger tråkk. Med TP og Linnè på posten.
10-11: Bak KKL, ok retning. Nøye med kompasset inn i posten i tilfelle gafling.
11-12: Regner med at det skal bli gaflet nå og løper derfor selvstendig orientering. Er nøye med hvor jeg tar av stien, og sjekker kompasset inn i posten. Møter KKL og TP på posten igjen.
12-13: Sikkert via lysløypa. samme gafling som TP.
13-14: Sette en god utgang og få posten sammen med TP.
14-15: Begynner å kjenne litt på diverse følelser, men samler meg noenlunde inn i posten og har fin kontroll via de to skrentene.
15-16: Kontroll med skrenten, og vet ish hvor jeg tar av veien. Hatt samme gafling som TP hele veien, så stoler litt på han. Kjenner meg igjen fra damesendingen mot slutten også, så skjønner vi er på rett vei.
16-mål: Forsøker å løpe det jeg har, men går litt seigt.

Fikk til et stabilt løp, og kom meg greit i gjennom. Lykta var bra (#reklame), men burde testet den flere ganger for å få finjustert den. Ellers ble presset med tiomila kombinert med dårlig oppladning og dårlig samvittighet nesten litt i overkant, og det ble en ganske sterk følelsesmessig reaksjon og komme i mål.

Vanvittig nervepirrende å følge resten av stafetten, og en sjuk følelse å vinne tiomila. Hadde virkelig aldri trodd jeg skulle vinne tiomila, og utrolig stort å gjøre det med NTNUI. Noe vi bare kunne drømme om i min forrige periode i klubben, og heller ikke noe jeg hadde trodd var mulig i år. Virkelig en perfekt siste tiomila for NTNUI. Det har vært et aldri så lite eventyr.
Show comments (2)
 
Tiomila 5. etp (20/05/2023) Tiomila 5. etp (20/05/2023)