Tiomila 3.etp (08/05/2022)
Category: Competition
Distance: 13.61 km
Time: 70:40
Tiomila 2022. Kanskje det beste laget jeg har løpt på, i alle fall det beste NTNUI-laget. Det var også første gang siden 2013 jeg følte at jeg virkelig måtte prestere på testløpene for å kvalifisere meg for laget. Var veldig nervøs på precamp, kanskje mer nervøs enn da jeg debuterte for NTNUI i 2011. Følte at etappen var hakket for lang og hadde litt for mange gode løpere til at jeg var trygg på at jeg kom til å levere på topp. Med Ulrik og Olai på de to første etappene var jeg derimot ganske trygg på at utgangspunktet kom til å bli bra. Litt bekymret på oppvarming da jeg ikke hadde fått spist alt for bra siste 24 timene grunnet nervøsitet og kanskje for kjedelig mat som gjorde matlysten dårlig. Var nemlig redd for nattmage og prøvde å spise enkle ting, kanskje det reduserte matlysten ytterligere.

S-1: Går ut 10 sek bak Rassmus Andersson som nr 5, som forventet et veldig bra utgangspunkt. Tenkte jo at Andersson kunne være fin å løpe med, men regnet med 4-gafla løyper frem til første fellespost, så tenkte jo at det ikke nødvendigvis var så mye vits å åpne steinhardt for å ta han igjen. Blir allikevel påvirka til å bli med på et lite dårlig veivalg til min post, og evner ikke å ta en skikkelig kurs inn i posten. Roter litt rundt før jeg finner posten sammen med en klynge som gikk ut litt bak. Har forberedt meg mentalt mange ganger på at det kan oppstå en bom i starten, men kjentes jo jævla unødvendig å bomme på en så enkel post da.

1-2: Ganske klar på at jeg skal runde ut på stien, og finner et fint tråkk og gode rygger å følge. Deretter greit driv frem til parkerings plassen. Tar av ved myra, men sitter meg fast i steiner og drit og har dårlig flyt frem til den gule kollen. Grei kontroll der og finner posten ganske bra sammen med IFK2, som jeg tenkte var IFK1.

2-3 Følger den utydelige stien litt lenger enn planlagt da jeg velger å ligge bak IFK2. Deretter orienterer jeg selvstendig inn, og har kontroll med stisvingen og ryggen inn mot posten.

3-4: Grei post da det var supertråkk inn mot posten.

4-5: Merker at jeg ikke er helt på hugget og litt lav på energi. Klarer å jobbe ganske bra teknisk allikevel, og løper brukbart på retning og kontroll med myr, rygg med høydepunkt og bra kurs inn mot posten og bilde av postringen.

5-6: Får ikke ting helt til å stemme underveis, og sklir litt ut på retning, men tar meg fin inn etter myra på den hvite ryggen med steinen. Har hatt kommandoen i feltet en stund og merker at jeg ikke har noen kanoner rundt meg, så bare å jobbe på jevnt og trutt videre.

6-7: Lite lysten på det grønne, så enkelt valg å dra rundt det. Mer usikker på hvor jeg skal ta av, men velger til slutt helt rundt. Tar igjen et lag inn mot posten slik at jeg kan løpe offensivt i inngangen til posten.

7-8: Igjen klart på at jeg må ut på veien. Prøver å være nøyaktig på retningen, men glemmer det nok litt ned lia og løper litt pararellt med veien en stund. Sitter meg fast og tryner et par ganger, slik at det ryker halvminuttet på strekket. Veldig glad for at det er sportsdrikk og ikke bare vann på drikkeposten. Nøyaktig med retningen fra veien og inn til posten.

8-9: Respekt for området. Retning, bekk, runde kolleparti, skrent,retning, søkk, og så tenkte jeg at posten skal ligge på skrenten. Litt stressa når jeg ikke ser det med en gang, men så løfter jeg blikket og ser den på høydepunktet.

9-10: Tenker igjen at posten ligger på skrenten, men passerer en løper som tar posten for meg.

10-11: Trygg på at jeg skal løpe rundt her, og prøver å rope høyre til de jeg har bak. Føler omtrent ingen følger etter, men plutselig dunker både Ruslan og Viktor Svensk forbi når jeg drikker litt på drikkeposten igjen. Innser at det her kommer til å bli jævla tøft, og mobiliserer godt. Husker på at vi har lovet å løpe for Audun, og tenker at de ryggene må jeg f.. ikke slippe. Beina og formen kjennes bra, men er nok litt lav på energi og det koster mye å følge. Veldig lettet når vi tar av stien og jeg fortsatt er med. Ikke veldig mye kartkontakt etter stien, men sjekker kompasset en gang og ser vi går i riktig retning. Kontroll med myra og høydepunktet. Noterer meg at Viktor stempler på posten, men mistenker litt at han gjør det for å forvirre oss andre i gruppa. Smiler litt for meg selv når jeg og Ruslan tar posten og Viktor bommer. Videre ser jeg at vi nærmer oss et nytt, antagelig 4-gafla gaflingsparti. Noterte meg at det ble bommet mye på slutten av 1. etp, så regnet derfor med 4-gafling mot slutten. Mellomtidene på liveresultatene indikerte også dette.

11-14: Ligger bak Ruslan og prøver så godt jeg kan å følge med selv også. 14 post var TV-post for jentene også, så veldig sikker på at det er nå alvoret starter og siste gaflingsparti på løypa.

14-15: God retning ut av posten og følger kanten av myra, blir veldig fornøyd når jeg innser at Ruslan har samme gafling. Har lagt merke til at Viktor S og andre var borte, så derfor skjønte jeg at gaflinga var i gang.

15-16: Veldig sikker på at Ruslan har samme gafling som meg nå, så stoler litt på han. Blir derfor veldig overrasket når han drar inn stien, men følger allikevel noen meter, før jeg innser at jeg må gjøre jobben selv. Løper inn sadelen, over kollen, myrsiget, opp ryggen og så over hjelpekurvekollen. Vet innmari godt at Ingrid L bommet med nøyaktig samme inngang som meg på damestafetten, og skjønner at posten er krevende og kan være godt gjemt. Er derfor veldig nøyaktig på retning fra kollen og veldig godt fornøyd når jeg får posten.

16-17: Har en del andre lykter rundt meg, men tenker at det fortsatt kan være gaflet så kjører egen orientering. Velger å søke ned mot bekken for å gjøre det enklest mulig. Samler seg en gruppe på posten, og får en feeling på at gaflingen er over.

17-18: Andersson og Ruslan smetter forbi meg, og fornøyd med å ligge bak dem. Fin kontroll.

18-19: Har grei kontroll, men tenker at nå er gaflingen over og prøver å mobilisere de siste kreftene. Burde kanskje fulgt bedre med på kartet da jeg blir med Andersson på en liten bom.

19-mål: Merker at det har vært en veldig tøff etappe, både mentalt og fysisk. Mentalt fordi jeg har vært lav på energi, og fysisk fordi det gikk veldig fort på langstrekket. Sliter derfor med å mobilisere skikkelig, men prøver alt jeg kan for å begrense tapet. Går sånn middels og er nr 8, 30 sek bak Ruslan som er nr 3 og 2:02 bak wikstrøm i tet.I mål er jeg helt utslitt og ligger på bakken lenge. Får også en ganske sterk følelsemessig reaksjon, og klarer ikke føle noen som helst glede over etappen jeg var godt fornøyd med, kun lettelse. Spesiell følelse og noe jeg ikke har opplevd før.

Jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg gjennomfører etappen, og synes også jeg traff bra med formen. Derimot er jeg skuffet over at jeg ikke klarte å få i meg nok mat. Så klart vanskelig å unngå å bli nervøs og viktig å unngå nattmage, men burde allikevel klart å funnet en løsning på det problemet. Jeg kunne virkelig ødelagt for laget, og det irriterer meg at jeg satt meg selv i en slik situasjon.

For lagets del så kommer vi gjennom tiomila på en bra måte, uten at vi får helt fullklaff. Jeg føler at vi er gode nok til å kjempe om 4. plassen, men de tre beste lagene var det ingenting å gjøre med. Utrolig gøy å løpe tiomila for NTNUI igjen, det er noe helt eget. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle få revansjert den forsmedelige disken i 2015, så veldig glad for det også. Jeg lover at jeg aldri skal løpe med feil kart igjen.
Show comments (0)
 
Tiomila 3.etp (08/05/2022) Tiomila 3.etp (08/05/2022)