Jukolan Viesti, 2. osuus. (15/06/2019)
Category: Competition
Leg: 2
Distance: 11.32 km
Time: 60:39
Endelig klart for Jukola igjen. Tre uker før Jukola var jeg litt nede for telling motivasjonsmessig, litt pga ingen WC-deltakelse, og litt fordi Jukolaoppkjøringen måtte justeres pga heftig magesyke. Kom seg heldigvis ganske kjapt, både mtp motivasjon og sykdommen. Innså videre at jeg måtte kjøre et skippertak for å komme kjapt tilbake i form til Jukola. Ble til at jeg kjørte 6 hardøkter i skogen på 10 dager, med litt varierende hell. Våknet opp med litt ruskete hals onsdagen i forkant, men da var det bare hvile igjen på planen så det passet greit nok. Halsen ikke helt i hundre ved avreise fredagen, men fikk en lavterskeløkt på model event kartet fredag ettermiddag, og dette kjentes ok. Våknet opp lørdag morgen og kroppen kjentes 100 prosent. Morgenjoggen var litt småseig, men etter et par stigningsdrag var det ok. Passelig nervøs og litt middels selvtillit før start etter en dårlig tio-etappe og som nevnt en litt middels oppkjøring.

Med Karlsson på første var jeg ganske sikker på at jeg kom til å gå ut relativt tidlig, og det fikk jeg rett i når han sendte meg ut som nr 7, 14 sek bak tet.

S-1: Hadde lovet Gaute å ta det kontrollert ut fra start og være lugn hvis jeg fikk et godt utganspunkt. Derfor jogget jeg de første meterne og merket at jeg fort fikk hermanitor opp på siden av meg. Vi gikk også ut sammen for 4 år siden, den gang løp jeg for NTNUI og han i FSK.
Følte det var ingen gode alternativer til første post, så happy når Nordberg kom forbi og jeg kunne følge han.Ligger bak han helt frem til den store stien, der jeg merker at Nordberg drar mot en annen gafling. Jeg drar da mot toppen av kollen. Får kontroll med kollen, myra og løper på retning/tråkk ned mot posten. Heftig følelse og kjenne på at jeg er først på min gaflingspost.
1-2
Tråkk og retning videre. Treffer på gul rygg, og løper på retning derifra. Tett og lite tråkk inn mot posten, men treffer den greit heldigvis.
2-3: Krevende strekk. Få detaljer og orientere på. Litt middels retning siste del og blir usikker. Stopper derfor opp og lar de andre ta over. Ser Nordberg komme forbi, fint å se han igjen!
3-4: Ligger bak og kontroller.
4-5: Fryktet ny gafling her. Synes posten så veldig krevende ut. Følger skogsgrensa i starten, hadde ish kontroll med hjelpekurvekollen. Deretter nølende løping frem mot posten, men fikk den greit rett bak Carl.
5-6:Langs skogsgrensa. Passerte først slepet uten å se det, men snudde med Nordberg. Gjetta på ny TV-post så tenkte det er gøy å lede på en TV-post så rykker meg forbi Anders. Hysjer litt til kamera for å gire meg opp litt.
6-7: Løper på retning, veldig tydelig tråkk som går i helt riktig retning lenge, men etter hvert går tråkket litt mot F-gaflingen som gjør meg litt usikker, men klarer heldigvis å vinkle opp mot min post tidsnok. Resten av klynga går rett i F-gaflingen(også de som hadde min post) så kvitter meg med en del konkurrenter her. Gøtt.
7-8: Litt småstresset og redd for å miste Nordberg, men treffer på han på vei inn mot posten. Letta når vi skal ha samme post.
8-9: Bak Nordberg og TP ned lia. Litt passiv nedover og Nordberg får plutselig 10 sek. Blir litt ufokusert opp bakken, men har kontroll på gul kolle før vi drar gjennom grønten og får posten fint. Nordberg og TP samme gafling(eneste gang jeg hadde samme som Nordberg).
9-10: Bak Nordberg. Han løper som en sjef.
10-11: Rett bak Nordberg. Grei post, sjekka utgangsretning så var jobben gjort.
11-12: Sjekker retning nøye ut av posten. Nordberg har samme retning, chill. Venter bare på at han skal dra inn i grønten, men han skal ha den andre posten og jeg blir akkurat litt for langt. Må snu og knote litt inni grønten før jeg får den, og taper ca 30 sek.
12-13: Følger tråkka. Fullt klar over at jeg kommer antagelig til å dra via den andre gaflingsposten, men tenker at det er like greit da jeg får løpe i tråkk hele veien, og også får se lyktene foran etter hvert. Antar at posten før veipasseringen ikke er gaflet, så kan da slippe kartkontakten litt og måke på. Lyktes godt og får både beste-strekktid og kontakt med lyktene foran. Deilig å kjenne at kroppen svarer.
13-14: Løper meg helt opp til løperne foran, ok kontroll teknisk også. Ny bestestrekktid.
14-15: I rygg på Bjørn. Roper 69 til han, heldigvis skjønner han at det er kode jeg er ute etter og ikke noe annet, så han svarer at han har samme post.Svarer tilbake at jeg tror han går bra, og det gjør han jo selv om vi var litt høyre.
15-16: Hører plutselig et skrik, viser seg at det er Nordberg som tar seg et bad i myra. Melder at det ikke er å anbefale, så vi andre står over. Ekebjørn drar over kollene, mens jeg prøver å følge streken. Blir litt påvirka av Bjørn og drar litt høyt. Følger først et tråkk under de to hjelpekurvekollene, men skjønner hvor vi er når vi kommer til grønten og kan vinkle ned og få posten først.
16-17: Ikke så intressert i å lede så lar Bjørn føre an videre. Løper fra TP opp bakken, så dette var nok en av bakkene jeg nesten var på terskel (jmf intervjuet). Gunner litt ned bakken for å lede litt igjen. Deretter lar jeg Bjørn styre skuta da jeg ikke får bestemt meg for veivalget inn mot posten. Bjørn velger nok beste veivalg og jeg ligger bak og har fin kontroll.
17-18:Retning og lykter fra annen etappe. Veldig sikker på at det blir gaflet nå.
18-19: Bjørn drar venstre, men føler nordberg på høyreveivalget. Vil litt mer høyre, men tørr ikke bryte av og ender med å dra rett på grøntfeltet. Knoter veldig for å komme ut av det og går litt tid. Deretter gjør jeg det bra. Kanten av det grønne, under høydepunktet, liten kolle og retning inn mot posten. Deilig å få den posten. Er der ca 10 sek bak Bjørn.
19-20: Må fortelle meg selv at jeg ikke skal hetse for å ta igjen Bjørn. Langt viktigere å finne posten enn å komme inn først, holder å være med bare. Jobber ganske aktivt med kompasset, og knoter meg frem til toppen. Ser kollen med det grå feltet, og hopper ned skrenten. Merker at Bjørn kommer inn i posten fra vest, og jeg begynner å miste det litt når jeg innser at jeg leder jukola et par poster før målgang.
20-21: Sliter med å bestemme meg for om jeg skal ned til slepet eller ikke. Løper på retning og følger tråkkene. Kommer ned til slepet og merker at Bjørn er nærmere. Livredd for å løpe for langt på slepet uten å se posten, men letta når jeg ser den. Tenker mye på at jeg må huske å sjekke koder, og føler jeg bruker et halvt minutt på å gjøre det på posten.
21-22: Når jeg endelig har fått sjekka koden så er det bare å makse inn til mål. Før jeg innser at det er to sisteposter også. Faen, faen. Leser kartet og ser jeg har den inni skauen. Gunner forbi det som er av første-etappeløpere, og finner heldigvis første tråkket inn til posten. Tenker at jeg må sjekke denne koden også, og gjør det. Snur meg på oppløpet og skjønner at jeg kommer til å veksle først. Deretter er det jo totalt hodemist. Begynner med å løfte armene, mulig jeg roper et eller annet, deretter er det ned med buksa. De svenske kommentatorene sier noe som at det der har jeg aldri sett før, og de lurer på hva jeg har fått i meg i skogen. Skulle gjerne visst det selv kjenner jeg. I det jeg stempler i mål og skal løpe til kartplanken så kommer plutselig syra noe voldsomt og jeg sjangler mer enn jeg løper videre. Får til slutt levert kartet til Wedege, og prøver å roe han ned litt.
Etter dette er jeg nok litt i en transe noen minutter.Trodde selv at intervjuene jeg ga var litt stusselige og trauste, men tilbakemeldingene jeg har fått tyder på det motsatte.

Dessverre går det ikke helt veien videre, og det hele ender med at vi blir diskvalifisert. Naturligvis et antiklimaks, og Jukola ble en berg og dalbane opplevelse. Allikevel føler jeg at det ble en verdig avslutning på de store stafettene som FSK-løper(og trener) med seier for damene og solid etappe av meg selv.
Hide comments (4)
Torgeir: Grattis med et rått løp og et innløp og intervju helt etter forventningene, Hansi! Nå er det bare å ikke diske i det siste løpet som NTNUI-løper igjen så er kjærringa på god veg oppreist, synes hvertfall jeg!
Torgeir: .. og så skal du selvfølgelig ha kudos for god innsats i FSK de siste åra. FSK ble great igjen med seier i Venla! Med herrene kan dere fortsatt vinne NM stafett.
Hansi: Takker, og grattis selv. Både med egen etappe og laget! Vi skal ta revansj på NM stafett ja, snakkes i tet der!
Terje Mathisen : Gratulerer HP, dette var rett og slett veldig gøy å få med seg. :-)
Post new comment
Save
 
Jukolan Viesti, 2. osuus. (15/06/2019) Jukolan Viesti, 2. osuus. (15/06/2019)