NM mellomdistanse (15/09/2018)
Category: Competition
Map/area: Takserås
Organiser: Vegårshei IL
Country: Norge
Discipline: Mellomdistanse
Distance: 4.17 km
Time: 27:29
Endelig årets mål, NM mellomdistanse. Til tross for en ræva treningsvinter, hadde jeg allerede sett meg ut dette løpet, da jeg startet opptreninga i starten av marsmåned. Hadde forberedt meg ganske godt, løpt fire økter i relevant terreng, samt sett en del på gamle kart. Så alt lå til rette for å prestere! Dessverre, to dager før, under langdistansen, fikk jeg en pinne rett på øyet. Dette medførte at jeg fikk et litt sårt øye, og det ble dermed litt vanskeligere å se, både kart og terreng under langdistansen. Men det hadde gått to dager siden uhellet, og tenkte det kom til å gå bra.
S-1: Ordentlig kortstrekk, prøver å være knallhard på kursen, men failer. Heldigvis skjønner jeg dette ganske raskt, og tidstapet blir minimalt. +10 sekunder.
1-2: Litt stresset over den lille bommen, og neimen gjør jeg ikke det samme igjen. Skjønner at jeg er for langt nede, og løper opp igjen. +10 sekunder.
2-3: Litt dårlig utgang, men retter meg opp igjen. Treffer posten ganske bra.
3-4: Bra utgangsretning, men kommer litt langt ned. Ser skrenten, og retter meg opp igjen. +10 sekunder.
4-5: Veldig bra gjennomført strekk, det eneste som er å pirke på er at jeg løper over den lille kollen før kryssing av den siste myra, samt at jeg nesten løper forbi strekket. Men ellers et meget bra strekk.
5-6: I utgangspunktet tenkte jeg å følge myra helt fram til postsirkelen, men blir dessverre fristet av å løpe opp litt før, og setter meg fast i litt kvist og kvast. Skjener i tillegg inn i posten. +15 sekunder.
6-7: Veldig bra gjennomført, tror jeg velger det beste veivalget.
7-8: Bra utgangsretning, kontrollerer med masta. Bra inn i post.
8-9: Bra, men det går an å gjøre det enkelt, også.
9-10: Skikkelig elendig utgang. Retter det opp i myrsiget, men tida går. +25 sekunder.
10-11: Enkelt strekk.
11-12: Får høre på passering at jeg er nr.to, litt bak. Hansi roper også at det er teknisk krevende på slutten, og det tok jeg faktisk skikkelig inn. Løper nesten optimalt fram til postringen, men misforstår kartet inn i ringen. Får en liten sving, her. +15 sekunder.
12-13: Ganske bra strekk, ligger bra på retning, og plukker detaljer. Men farta skal man ikke skryte særlig av.
13-14: Bra utgang, men stusser litt likevel. Synes at jeg så en stein rett ut av posten, og mistenker at jeg har kommet helt skjevt ut av posten. Men retter meg opp i tide, og fullfører posten bra. +10 sekunder.
14-15: Bestemmer meg for å gå via myra, men sett i etterkant er ikke dette det beste veivalget. Burde heller ha løpt rett på. +15 sekunder.
15-16: Bra i starten, men setter meg litt fast i noe steindrit og stupet. Men retter meg bra opp. +20 sekunder.
16-17: Setter meg ganske umiddelbart fast i noe kvist og kvast, og det var skikkelig kø-tendens inn i posten, og nesten umulig å løpe forbi. Følte at dette sinket meg en del. +15 sekunder.
17-18: Bra, men litt for treig.
18-M: Elendig spurt.
Ender på en godkjent 9.plass, bare 36 sekunder opp til topp 6, som var målet. Men i etetrtid ser jeg at topp 10 er veldig bra, og at jeg bør være fornøyd med både resultat og prestasjon.
Show comments (0)
 
NM mellomdistanse (15/09/2018) NM mellomdistanse (15/09/2018)