NM ultra (19/08/2018)
Category: Competition
Map/area: Grønliheii
Organiser: Høydalsmo IL
Country: Norge
Discipline: Utralangdistanse
Distance: 15.45 km
Time: 114:36
Så var det dags for ultra, kanskje den distansen jeg anser som min svakeste, sånn erfaringsmessig(ja, jeg tenker egentlig bare på de to siste Blodslit-løpene hvor jeg har brutt av ulike grunner, begge gangene). Trodde formen var ganske bra, men har vel egentlig ikke hatt en orentlig hardøkt i terreng(forutenom Night Hawk) siden Gränsjakten. Men har løpt en del langturer, riktignok på sti, men tenkte jeg var ganske godt forberedt, likevel. Hvor naiv går det an å bli, egentlig?
S-1: Hadde sett litt på starter fra før av, mtp på at vi skulle ta buss osv. Naila i hvertfall den ganske bra. Ut fra start er taktikken å ta seg tid til å orientere og planlegge strekkene. Ganske lett fram til ca. 100 meter, tar kursen derifra, men klarer akkurat å gli kurven over postens plassering. Blir straks veldig forvirret, og på mitt urutinerte vis begynner jeg å virre rundt. Ett og et halvt minutt går før jeg innser at jeg er for høyt opp. Dette løpet blir langt, tenker jeg i mitt stille sinn. +1.30min.
1-2: Nullstille, nullstille, nullstille... Prøver å roe meg ned, men blir litt surrete. Var ganske på etterskudd og står stille i kanskje to sekunder i myra, før jeg bestemmer meg for høyreveivalget. Løper litt nølende inn i postringen(som nesten har blitt en vane de siste løpene), tror at skrentrekka skulle være mye mer vendt mot stuprekka. Men innser etterhvert at posten skal ligge lenger ned. +10 sekunder.
2-3: Her får jeg ganske utrolig en ganske bra strekktid. Lå faktisk på forskudd, men nøler igjen inn i posten. +5 sekunder.
3-4: Løper helt feil veivalg, burde løpt venstre. Løper veldig mye sikk sakk, og får heller aldri flyten. Tror en venstretrase er det beste her, minimalt med høyde, og man kan bare kjøre på over myrene. +1 minutt. 4-5: Løper igjen bra fram til postring, hvor jeg løper til feil skrent. I tillegg ganske vanskelig å løpe ned, og deretter opp igjen. +1 minutt.
5-6: Tror veivalget er helt greit, men inn i postringen igjen blir jeg veldig nølende. +15 sekunder.
6-7: Greit, men taper også litt inn i ringen, her også. +10 sekunder.
7-8: Skjønte at dette strekket ville bli veldig avgjørende, og det hadde jeg vel også rett i. Bestemmer meg ganske umiddelbart for å prøve å løpe ganske så rett på. Det burde jeg ikke gjort. Burde ha løpt helt vest for Breivatn, og burde heller ha løpt en mer definert venstrevariant enn det jeg faktisk gjorde. Inn i posten burde jeg ha løpt langs myrdraget vest for posten, ikke over det gule høydepartiet. Anslår at jeg taper omtrent fem minutter o-teknisk, mens de resterende tre minuttene opp til bestestrekktid er rett og slett ren løpsstyrke. Jeg er ikke rask nok i terrenget, foreløpig. Blir i tillegg ganske kvalm av den gelen jeg fikk i meg, seige saker. +5 minutter.
8-9: Ikke så veldig bra dette her, heller. Løper altfor dårlig på kurs, og tar også av alt for tidlig. + 20 sekunder.
9-10: Godkjent strekk, men løper dessverre ikke fort nok.
10-11: Elendig kurs! Mistolker i tillegg terrenget, og bommer ganske inn i posten. +30 sekunder.
11-12: Rent o-teknisk er dette kanskje det dårligste strekket. Burde ha løpt så og si rett på, men tenker at det kanskje hadde vært lurt å dra ned på veien. Igjen en helt forferdelig retning, og havner nesten helt nede ved skiløypene. Taper i tillegg masse høyde. Bommer også inn i posten. Shit, dette var amatørmessige saker+ 2minutter og 20 sekunder.
12-13:Vet at jeg ikke har løpt bra, og er vel ganske sigen nedover lia. Er egentlig lei, og vil bare komme meg i mål, bli ferdig med det hele. Dette går også utover orienteringa. Veivalget er vel ikke helt tipp-topp, men det er inn i posten jeg taper mest. Virrer fram og tilbake, og skjønner ikke en dritt av vegetasjonen. Tida går.. +1minutt og 20 sekunder.
13-14: Ok.
14-15: Virrer bare, bortover tråkkene. Ingen plan, ingen driv.
15-M: Tidenes spurt.
Nei, dette var jo ikke helt det jeg håpet på. Visste(ikke på forhånd, men i mål;)at jeg kom til å havne langt bak, og det gjorde jeg jo også. Skikkelig skuffa, for det var jo ikke slik jeg ønsket at helga skulle ende. Får håpe jeg er ferdig med de to verste løpene mine for året. Må hjem og trene mer. Mer o-teknikk. Generelt mer.
Show comments (0)
 
NM ultra (19/08/2018) NM ultra (19/08/2018)