NM mellom finale (14/09/2019)
Category: Competition
Distance: 6.21 km
Time: 34:36
Average HR: 139
Maximum HR: 170
Gledet meg veldig, og var rimelig nervøs før NM. Treninga gått bra en god stund. Hadde gjort om litt og trent en del mindre mengde, men mer terskel og høyere intensitet på rolige økter. Løpt en god del i vestfold-terreng opp gjennom, og fikk gode svar på kvaliken.

S-1: Prøver å åpne ganske hardt. Synes det ser bra ut å løpe et stykke på stien og tenker at det alltid er bra å løpe sti i vestfold. Blir nok litt for langt rundt og taper kanskje 10 sek. 20 sek bak Olav!
1-2: Setter utgangen bra og ligger fint på forskudd slik at jeg vet at jeg bør løpe ned på nordsiden av skrenten. Løper opp ura og får posten fint.
2-3: Ut på stien. Litt usikker på trasèen men bestemmer meg for rett på. Vet jeg er på undersiden av skrenten og det gjør det hele enkelt.
3-4: Litt ned lia, deretter rundt skrentene og deretter retning nedover mot posten. Ser ryggen til Wedege og blir inspirert.
4-5: Ser på litt forskjellige varianter, men ser ikke noe grunn til å ikke dra over toppen. Blir litt usikker inn mot posten, men v-gropa redder meg. Ser Wedege inn i posten igjen.
5-6: Løper på grov retning/ryggen til wedege.
6-7: Retning mot kollen, ser den og bra kurs mot posten.
7-8: Langs lia og opp søkket. Nærme Wedege nå.
8-9: Løper bare på kurs, ser at jeg kan forlenge posten, men såpass bra kontroll inn mot posten at det ikke blir nødvendig. Likt med Wedege på posten.
9-10: Veldig bra retning ut mot posten og bra fart. Deretter løper jeg et greit veivalg, og har fin kontroll ned det brede søkket. Deretter overser jeg ryggen i ringkanten og leter for tidlig. Blir litt stressa når jeg innser feilen og slurver inn i posten. Deretter ser jeg et tydelig tråkk opp søkket, og følger det til det brede søkket, før jeg endelig tar meg inn. Taper 50-55 sek til Eirik siste biten inn i posten..
10-11: Følger tråkket ut av posten, og deretter drar jeg opp ryggen og finner posten greit.
11-12: Retning ut av posten, og har et godt bilde av postringen. Men tolker først høydepunktet som en kant og holder på å dra feil inn i posten, men innser det kjapt.
12-13: Ut ryggen, og rundt på stien. Bra veivalg, og fin gjennomføring.
13-14: Ned på stien, opp på ryggen og retning inn mot posten. Ganske enkel orientering, men fornøyd med trasèen.
14-15: Ned i søkket, og bare å følge søkket inn i posten. Synes veivalget ser bra ut, men var veldig bløtt i søkket så mulig det var bedre å dra mer rett-på.
15-16: Holder på å drite meg ut her, da jeg ikke klarer å se at det går et slep inn i posten. Men følger tråkket ut av posten, og da går det fint.
16-17: Blir mildt sagt overrasket over å høre at jeg er i medaljekampen på passering, og takler ikke helt det. Får ikke bestemt meg for hvor jeg skal løpe og ender med å dra rett gjennom det grønneste. Ble da litt kriging, men var heldigvis ikke så ille. Ser skrenten og ok kontroll inn i posten.
17-18: Tenker først mellom skrentene, men ganske stygt der så drar over kollen. Deretter skal jeg drar over mot posten og leter etter skrenten. Ser den sørvest for posten, og er på vei mot stien når jeg plutselig ser posten til høyre. Kartet var antagelig feil her.
18-19: Får ikke bestemt meg, og stresser litt så ender med å dra rundt på stien. Ok, men taper nok 3-4 sekunder.
19-20: Stadig stressa og ender med å runde unødvendig og havner for langt ned. Gikk ca 10 sek.
20-21: Får roet meg litt ned da jeg føler at jeg medaljetoget har gått. Treffer bra med retningen og veivalget er bra. Dagens eneste beste-strekk
21-22: Ok, men drar litt for langt vest og får en ekstra kant, samt litt stressa igjen.
22-23: Treffer stien fra i går og får posten bra.
23-mål: Løper det jeg har. Veldig deilig å komme i mål uten å ha driti seg ut på sisterunden. Har vel delvis glemt bommen på 10. post.

Veldig fornøyd med 5. plass naturligvis, og veldig godt fornøyd med farten underveis. Partiet 2-9 var også meget bra teknisk. Ellers er jeg mildt sagt overrasket over å være 13 sek bak medalje med en bom på nesten et minutt. Litt irriterende å være så nære medalje så klart, men først og fremst deilig å kjenne at man er med i matchen.
Show comments (0)
 
NM mellom finale (14/09/2019) NM mellom finale (14/09/2019)