O-festivalen langdistanse (23/06/2018)
Category: Competition
Map/area: Skytterkollen
Distance: 15.86 km
Time: 120:48
Average HR: 164
Maximum HR: 194
Ble positivt overrasket over hvordan kroppen føltes på sprinten i går, så håpet at jeg skulle bli helt frisk til i dag. Kjentes greit nok på oppvarming, valgte en ganske forsiktig og rolig i oppvarming da det var ganske varmt.

S-1: Retningen satt bra og jeg fikk kontakt med V-gropa med post på underveis. Synes det var skummelt derifra til posten, men turte å fortsette selv om jeg ikke helt fikk taket på de gule feltene.

1-2: Tenkte først å dra høyre, men ombestemte meg like før toppen og dro venstre allikevel. Tapte kanskje 25 sek på det? Ble litt tett i pappen og kom ut en del snørr på vei opp, og ble litt skeptisk til formen. Prøvde å løpe i et jevnt ok tempo på stien uten å presse, og det gikk greit. Tror jeg løp en ganske bra trasè mellom stiene. Skjønner ikke helt hva som skjedde mot slutten, trodde jo at jeg løp stien på skrå i lia hele veien, men kan virke som om jeg mista den. Stusset litt over at jeg kom så høyt. Ellers bra løping inn i posten, fikk kanten av myra og steinen.

2-3: Fant ingen andre gode alternativer så dro venstre. Følte jeg traff veldig dårlig med trasèen siste del, satt meg fast og fikk ikke særlig god flyt. Grei løping inn i posten, fikk skrenten i forkant. Burde løpt 1 minutt fortere her, 1:40 bak Gaute..

3-4: Grei kurs ut av posten. Så aldri bekken og ble litt usikker etter jeg kryssa stien. Knota ned skrentene og ble passiv frem til neste sti. Greit derifra og inn, fin inngang i posten der jeg fikk det gule feltet før posten.

4-5: Holdt på å forveksle den gule ryggen med kollen og fikk en ekstrasving. Havnet også litt langt sør inn i posten og nølte litt pga det.

5-6: Prøvde å sette kursen bra, og retningen var ok. Litt dårlig løping fra stien og inn, burde tatt meg tid til en ordentlig kurs fra ryggen og ned.

6-7: Prøvde å være offensiv igjen og dra mest mulig rett-på. Løser det ganske bra lenge men burde nok dra rundt siste del. Skjønner allikevel ikke hvorfor jeg har så elendig strekktid, nr 43 på strekket, 2:08 bak beste strekktid!

7-8: Ned i mra, deretter ser jeg steinen med post på, over ryggen og ned søkket og får et fint tråkk som jeg tenker skal føre meg inn i posten, ser en åpen rygg og føler meg sikker på å treffe posten. Surrer rundt litt før jeg finner posten. Taper 50 sekunder.

8-9: Drar ned lia, tar litt drikke før jeg løper videre. Litt usikker på veivalg, vurder faktisk sti rundt men blir en mellomting i stedet. Igjen overrasket over at det var så dårlig, 50 sek bak bestestrekktid og nr 36 på strekket. 25 sek for mye i alle fall.

9-10: Klarer ikke helt bestemme meg for hva jeg skal gjøre, og blir ca-rett på. Usikker underveis men kommer ned i søkket før posten og kontroll med det gule på vei inn. Møter en finne på posten.

10-11: Skjener alvorlig ut på kursen. Skal ha for å å løpe rett da..Har kontroll med myra så kan redde det inn brukbart, men går nok et halvt minutt og Yngve og ivar passerer uten at jeg ser de.

11-12: Tenker først en venstrevariant, men bestemmer meg for å løpe rett-på allikevel. Brukbar gjennomføring, selv om jeg burde løpt litt rettere linje midtveis.

12-13: Grei retning og løping første del, før jeg plutselig bestemmer meg for å løpe litt ekstra lengde. Blir også veldig usikker inn mot posten, burde bare siktet fra det gule mot hjelpekurvekollen og stolt på meg selv i større grad. Taper nok rundt 40 sek totalt.

13-14: Kriseveivalg. Litt nøling inn i posten også. 2:08 bak Gaute. Taper nok 90 sek.

14-15: Slipper meg ikke helt løs og knoter litt. Ikke bra.

15-16: Ser Danielsen komme bakfra. Bestemmer meg for å løpe bra resten og løper fint på kurs her! Kontakt med de gule feltene og bra løping.

16-17: Tenkte egentlig ut på hovedstien men fant en bra trasè rett-på. Over kolle+høydepunkt og fin retning mot skrenten.

17-18: Danielsen drar plutselig helt feil retning og jeg blir litt satt ut men stoler på meg selv. Runder den farlige myra og drar via posten på hjelpekurvekollen inn.

18-mål: Komme seg i mål.

Unngår krisebommer, men taper veldig mye på dårlige veivalg og trasèer underveis. Lav fart også etter sykdom, kjedelig greier. Får i alle fall til en grei avslutning. Fin løype og bra terreng! O-festivalen leverte også i år!
Show comments (0)
 
O-festivalen langdistanse (23/06/2018) O-festivalen langdistanse (23/06/2018)