Tiomila 2. etp (28/04/2018)
Category: Competition
Map/area: Sågen
Distance: 14.43 km
Time: 90:20
Ikke mye som er så heftig som å løpe 2. etappe på tiomila for et veldig godt lag. Var usikker på hvor gode vi var, følte vi kunne bli alt fra rundt 20 til topp 10. Målet var topp 15, men først og fremst og gjøre gode, sikre stafettløp. Taktikken var å ha såpass bra løpere før långa at vi skulle få være med et av togene selv uten optimal løping, samtidig som vi skulle spare litt krutt til slutten.

Lucky løp lenge som stabilt som en klokke på første, men bommet litt på slutten slik at jeg fikk gå ut i en klynge 7:30 bak teten. Gikk ut vesentlig lengre bak i fjor så var ikke stresset av det. Så Bjørn E løpe veldig kontrollert ut og leste mye kart, ble inspirert av det.

S-1: Løper ganske sakte til startpost og leser mye kart, blir passert av et par løpere. Finner ut at første ser jævlig vanskelig ut hvis jeg ikke drar helt rundt så bestemmer meg for å gjøre det. Setter etter hvert opp farten og merker at jeg er en del sprekere enn de jeg har rundt meg, selv om jeg ikke føler det svarer veldig bra. Tar av ded den gule kollen, og er heldig og får et fint tråkk videre. Treffer som planlagt på stupet før posten, men nøler litt da jeg ikke klarer å se at jeg skal å langt opp videre.

1-2: har litt lyst til å dra rundt igjen, men tenker det er mye tråkk rett-på så rundt-hansi klarer heldigvis å begrense seg. Får plutselig ryggen til IFK((Edèn)gikk ut 3-4 min foran) og blir ganske satt ut av det faktisk. Følger etter IFK, men han skal ha en annen gafling så må bryte ut til slutt etter et sikkerhetstopp.

2-3: Veldig usikker på veivalget igjen, så ender med å løpe på ryggen til IFK og via A-posten. Får en ganske fin trasè rundt kollen og vet jeg ligger i kanten av det steinete området så har god kontroll.

3-4: Synder mot planen om et selvstendig løp, og blir for opptatt av Edèn.Klarer ikke bestemme meg for om jeg skal følge etter eller dra mer rett-på, og blir en mellomløsning i lia. Drar til slutt ned og rundt men taper nok 20-25 sekunder på strekket. Taper også litt til Edèn.

4-5(E): Et lite magadrag for å få kontakt med Edèn og et par andre lag i starten, er ofte lønnsomt å løpe i klynge på lengre strekk. Fornøyd når de drar en svak høyrevariant, og følger etter. Passerer noen jeg tror var lillebror Heimdal, Hector og Noborn for å ha helt kontakt med Edèn. Prøver å følge planen jeg laget før start om kartkontakt på langstrekk, og har det periodevis men ikke helt siste tredjedelen, og begynner å bli nervøs for gafling. Tar meg heldigvis inn på det grønne og sadelen før posten, så finner den uten problemer sammen med Tamperen og IFK. Er fornøyd med å løpe sammen med disse lagene før långa, men tenker også at det beste er å skaffe råners litt margin før långa, så tenker det er viktig å løpe så godt jeg kan resten.

5-6(DE): Synes Edèn ikke har hatt helt kontroll på sysakene, så prøver å være litt selvstendig. Tar en god kurs ut av posten, finner søkket, drar overr ryggen får neste søkk også. Deretter er det retning før jeg skal passerer to koller. Finner posten først, god følelse.

6-7(E): Stopper opp og tar meg tid til å planlegge veivalg. Synes venstre ser bra ut. Er først, men stresser ikke med farten. Runder kollen med skrent før posten, og runder også neste store skrent og har god kontroll inn i posten.

7-8: Drar ned mot stien til høyre. Litt for utålmodig og havner inne lant steinen før jeg treffer stien. Drar innom drikkestasjon på jordet. Masse fint tråkk til posten.

8-9: Bruker kompasset og de store skrentene for å finne frem. Ser Edèn og Millegård rundt meg, men bestemmer meg for å drite i de og kjører min egen plan da jeg har bra selvtillit på egen orientering. Litt hakkete løping muligens, men fin flyt og veldig sikker og fin løping. Tar en del tid på en del lag her, og treffer Carl på posten.

9-10: retning og ryggen til Carl til jordet. Synes rett-på ser krevende ut så løper rundt selv om jeg antar at det er litt tregere. Taper litt tid og kommer inn i en fin klynge igjen. Fint det.

10-11: Bruker kompasset og får søkket ned mot myra. Deretter gul kolle og får posten bra.

11-12:Ikke 100 prosent kontroll her, men vet hele tiden ca hvor jeg er og enkelt å styre på riktig klynge i gaflinga.

12-13: Har ikke helt bestemt meg for veivalget med en gang, men ser etter hvert at venstre er bra, og fornøyd når Carl og Edèn drar venstre. Løper på litt på veien. Tar av ved den gule kolla, får skrenten og har egentlig kontroll, men tørr ikke bryte ut av klynga og blir med i feil gafling. Vet hvor jeg er så ingen krise, finner min post greit.

13-14: Løper på litt videre og treffer søkket ved siden av den store kolla fint. Deretter sti og ryggene til de andre inn i posten. Fint å ha kontakt på posten igjen.

14-15: Tenker at høyre er bra og nøler litt før jeg bestemmer meg bare for å følge etter de andre som jeg trodde dro en rett-på variant. Ender med at de også løper høyre så veldig komfortabel med det. Stopper opp og drikker igjen. Føler det går ganske sakte på veien, men ser ikke helt gevinsten med å dra opp farten så ligger bare og leser avslutningen av løypa og innser at det er 3-4 krevende poster igjen, så prøvde å være fokusert på å gjøre en god jobb der. Ender først på stien etter hvert, og prøver å følge nøye med slik at jeg vet hvor jeg skal ta av. Tar det veldig rolig opp bakken og prøver å sikte mot skrenten før søkket. Treffer ikke den men har søkket og vet jeg ligger litt til venstre for skrenten. Treffer deretter høydepunktet med skrenen og får posten. Veldig deilig.

15-16: Ser de andre drar høyre, men stoler på min kurs og får søkket nedenfor. Fortsetter på retning og går rett i min post. Veldig deilig.

16-17: Har Millegår litt foran og pusher på litt for å ta igjen han. Tenkte egentlig å løpe rett-på men ombestemmer meg og drar høyre. Er fornøyd med tingenes tilstand og mister plutselig fokus og kontroll inn motsten. Blir litt satt ut av at det går såpass markant nedover og plutselig tetter seg til litt, så tørr ikke fortsette på retning. Står litt stile og går litt før jeg fortsetter å tar meg inn før posten. Veldig deilig å se refleksen.
17-18: Tråkk og ryggen til SNO2. får et lite overtråkk før posten.

18-19: Litt ufokusert etter bommen og overtråkket og bare løper etter lysene opp bakken. Visste faktisk ikke at jeg dro så langt venstre, trodde jeg løp noenlunde rett-på. Visste i alle fall hvor jeg tok av veien og hadde kontroll med den gule ryggen før posten.

19-20: Tenker at jeg skal dra rundt venstre for å få den fine sadelen mellom kollepartiene, men ser at det går et tråkk opp til høyre og blir fristende å ta den. Gjør en pararellfeil der jeg tror jeg på den gule kollen etter søkket, og når jeg kommer ned til flata ved skrenten så tror jeg at jeg er rett ved posten. Deretter løper jeg veldig sakte på felling videre og nøler en del, før posten heldigvis dukker opp. Hadde nok litt flaks her, men det er godt å ha i blant.

20-21: Prøver å pushe skikkelig og motiverer meg med at det står om å rekke långatoget. Burde nok dratt den nordre stien og er sløv når jeg passerer myra og drar opp på feil kolleparti. Skjønner det heldigvis kjapt. Ser plutselig Carl igjen.

21-22: Vet orienteringen er over så prøver å gå all in fysisk. Bra fart på stien tror jeg.

22-23: Passerer Carl men får det veldig tøft opp bakken. Klarer å gå i kjelleren, men så vidt jeg treffer siste da jeg bare løper på feeling og tråkk, uten å være sikker på om jeg løper stien i stedet. Ser heldigvis posten.

23-veksling. Ganske ferdig og Carl tar meg på de siste meterne. Sjekker nøye at jeg tar riktig kart og gir kartet videre. Forbanna i mål på det jeg følte var en elendig avslutning. Er som vanlig fryktelig nervøs for om jeg har stemplet riktig på alle poster og løpt med riktig kart, selv om jeg sjekka alle kodene nøye. Utrolig god følelse å få ok der. Kjell var fornøyd med jobben jeg gjorde, og det var digg. Veldig deilig å høre at IFK var noen minutter bak meg, men fortsatt veldig redd for at långatoget skulle ryke pga min dårlige avslutning.

Deilig at alt gikk bra videre og at vi ble nr 6 og lykkes til det fulle. Takk til lagkamerater, lagledere, støtteapparatet ellers og hele klubben. #FSKisgreatagain :)
Show comments (0)
 
Tiomila 2. etp (28/04/2018) Tiomila 2. etp (28/04/2018)